Η ώρα του Μάνου Δασκαλάκη

Εβδομάδα εξελίξεων ξεκινάει από αύριο για την πλήρη διαλεύκανση των τριών θανάτων της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν οι επαφές για την αποστολή στη Θεσσαλονίκη των πλακιδίων-ιστολογικών δειγμάτων, προκειμένου να διενεργηθούν εκ νέου τοξικολογικές εξετάσεις στη Μαλένα και την Ιριδα από τον καθηγητή Ράικο, ενώ ο νέος κύκλος καταθέσεων μαρτύρων στο Ανθρωποκτονιών θα συμπεριλαμβάνει πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα.
Έτσι, όπως λένε οι αναλυτές, έφτασε η στιγμή να κληθούν για κατάθεση τόσο ο Μάνος Δασκαλάκης όσο και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα και η συνάδελφός της από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα. Και αυτό γιατί στις ιατροδικαστικές εκθέσεις της 6 μηνών Ιριδας και της 3,5 ετών Μαλένας καταγράφεται ως αιτία θανάτου και το πνευμονικό οίδημα που παραπέμπει σε μοτίβο ασφυκτικού θανάτου.
Παράλληλα, η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών προσπαθεί να βρει το στοιχείο που σε όλες τις ανθρωποκτονίες αποδεικνύεται καθοριστικό για τη λύση του μυστηρίου. Ποιο ήταν δηλαδή το κίνητρο. Και όλα αυτά την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλάζει τακτική, δεν καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης και προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη συνταγογραφημένη κεταμίνη του νοσοκομείου του Ρίου και σε αυτή που εντοπίστηκε στο αίμα της νεκρής Τζωρτζίνας τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, η επιτροπή Καρακούκη – Καλόγρια προχωράει τις έρευνες με ταχύτατες διαδικασίες. Αφού παραλάβει όλους τους ιατρικούς φακέλους της Ιριδας και της Μαλένας, θα ξεκινήσει τις έρευνες από το μηδέν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές για να σταλούν τα δείγματα στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου θα μπουν στο μικροσκόπιο της επιστημονικής ομάδας του κορυφαίου καθηγητή Νικόλαου Ράικου.
Στόχος είναι να γίνει μια εξονυχιστική έρευνα όλων των ουσιών, με την ειδική μέθοδο που εφαρμόζει η ομάδα και φυσικά υπό διαφορετικό πρίσμα, καθώς το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί αν οι θάνατοι των δύο παιδιών του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου είναι δολοφονίες.