Η πρώην του Μπάμπη… έλυσε το “μυστήριο” με το κινητό του 31χρονου στο Μεσολόγγι

Συστηματική και μεθοδική ανάλυση δεδομένων αλλά και ευφάνταστες εμπνεύσεις περιλαμβάνει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Όσο έψαχναν τον άτυχο 31χρονο, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε βαλτώδες σημείο στην Ευαγγελίστρια, στο κάμπο Ευηνοχωρίου, και ενώ ο κλοιός γύρω από τον 50χρονο κρεοπώλη έσφιγγε λόγω των αντιφάσεών του, οι αστυνομικοί αναζητούσαν εναγωνίως και άμεσα οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει για την πρόοδο των ερευνών.

Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί το κινητό του θύματος, το οποίο ακόμη δεν έχει βρεθεί, όπως ούτε το φονικό όπλο. Ωστόσο, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου είχε εκδοθεί σε στοιχεία της πρώην συντρόφου του Μπάμπη Κούτσικου, με την οποία διατηρούσε δεσμό προ εξαετίας.

Αναζητώντας την άκρη του νήματος, εντόπισαν τη γυναίκα, η οποία πλέον βρίσκεται στη Ρόδο. Της υπέδειξαν, προς διευκόλυνση της υπόθεσης, να μεταβεί στο κατάστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της οποίας ήταν συνδρομητής και να αιτηθεί την έκδοση νέας κάρτας sim του τηλεφωνικού αριθμού του Μπάμπη Κούτσικου, που παρέμενε στο όνομά της.

Πράγματι, η γυναίκα το έπραξε και παρέδωσε στους αστυνομικούς το αντίγραφο της κάρτας sim του κινητού του πρώην συντρόφου της. Η κάρτα μεταφέρθηκε αμέσως στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου και κατέστη δυνατόν να ανακτηθούν κρίσιμα στοιχεία με τις συνομιλίες του Μπάμπη Κούτσικου, αλλά και το στίγμα που εξέπεμπε το βράδυ της εξαφάνισής του.