Η περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο φερέτρων! Πριν μερικές ημέρες εργάτης σκοτώθηκε στο σημείο!

Η φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου τις 8 το βράδυ, έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της, καθώς η ξυλεία και διάφορα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν στους χώρους του εργοστασίου, συνέβαλαν στην αστραπιαία επέκταση της, δυσχεραίνοντας παράλληλα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα μεταξύ των οποίων και κλιμακοφόρο και δυο υδροφόρες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων και των συνθηκών της φωτιάς, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, ορίστηκε εμπειρογνώμονας και χθες βρέθηκε στο χώρο για τη διενέργεια αυτοψίας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και ερευνώνται, όλα τα σενάρια που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά. Μάλιστα εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή και πιθανή διασύνδεση εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε προ ημερών.

Πριν  από περίπου μια εβδομάδα αλλοδαπός εργάτης, τραυματίστηκε σοβαρά και λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε στο Νοσοκομείο, μετά από πτώση από ύψος εντός του εργοστασίου.

Ο 24χρονος από το Πακιστάν μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας» βαριά τραυματισμένος, όπου παρέμεινε για νοσηλεία από τις 13 μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, όποτε και κατέληξε.

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή, από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας, που κατά πληροφορίες ενημερώθηκε για το περιστατικό με καθυστέρηση κάποιων ημερών.

Η επιχείρηση Neoplan House, είναι η μεγαλύτερη φερετροποιία της χώρας, με την μονάδα παραγωγής που είχε στη ΒΙΠΕ Πατρών, να καλύπτει τόσο τις δικές της εμπορικές ανάγκες όσο και συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα.

Ιδιοκτήτης της, είναι ο Φώτης Κουτρόπουλος, γιός του πρώην κοινοτάρχη του Λεοντίου Σωτήρη Κουτρόπουλου.

Η ζημιά είναι ολοσχερής. Ο ίδιος την αποτιμά σε τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τις εγκαταστάσεις, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα αποθηκευμένα εμπόρευμα και πρώτες ύλες.