Η παράξενη ιστορία της 17χρονης από την Ιρλανδία που είναι στα αζήτητα σε νοσοκομείο της Πάτρας

Μια 17χρονη από την Ιρλανδία, η οποία φιλοξενείται στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα, παραμένει στα… αζήτητα και επί 17 ημέρες και κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη της. Όλα ξεκίνησαν όταν οι οικείοι της δήλωσαν την εξαφάνισή της και η Αστυνομία κινητοποιήθηκε για να την εντοπίσει. Πράγματι κατάφεραν να βρουν τη 17χρονη στην περιοχή της Ακράτας, μάλιστα μαζί της ήταν και ένας Αμερικανός.

Τότε για την προστασία της αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», έως ότου οι εισαγγελικές αρχές αποφανθούν για τη μεταφορά της.

Το αξιοσημείωτο είναι πως παρότι οι δικοί της δήλωσαν την εξαφάνιση, στη συνέχεια κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε για το κορίτσι, με αποτέλεσμα να παραμένει στο νοσηλευτήριο φρουρούμενη, από γυναίκες αστυνομικούς καθώς έχει τάσεις φυγής.

Κι ενώ θα έπρεπε οι εισαγγελικές αρχές εδώ και 17 ημέρες να έχουν εκδώσει απόφαση για την φιλοξενία της σε κάποιο από τα αντίστοιχα ιδρύματα της περιοχής δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.+

Αποτέλεσμα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, είναι να δημιουργούνται ενδοϋπηρεσιακά προβλήματα δεδομένου ότι γυναίκες αστυνομικοί έχουν σταματήσει κάθε άλλη εργασία για να φυλάσσουν επί 24ώρου βάσεως την 17χρονη Ιρλανδή.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο Χάρης Τσίτσικας έχει ήδη έλθει σε επικοινωνία τόσο με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, όσο και με τον διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλο, για να επισπευστούν οι διαδικασίες από τις δικαστικές αρχές κυρίως και για την προστασία της κοπέλας που παραμένει σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου φρουρούμενη, σαν να επρόκειτο για φυλακισμένη…