Η Πάτρα περιμένει τους πρόσφυγες από την Μαριούπολη – Πεθαίνουν παιδιά από την ασιτία

Μπορεί ο σύλλογος ελληνο- ουκρανικής φιλίας να έχει έρθει ήδη σε επαφές με φορείς και οικογένειες Πατρινών που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να φιλοξενήσουν τους Ουκρανούς που ξεριζώθηκαν την πατρίδα τους.

Όμως μέχρι ώρας δεν έχει έρθει κανένας πρόσφυγας από την Ουκρανία στην Πάτρα. «Μας έλεγαν ότι θα έρθουν 1.000 άτομα από την Μαριούπολη στην Ελλάδα και είχαν ξεκινήσει τις επαφές μας για να βρούμε τρόπους να φιλοξενήσουμε είτε παιδιά, είτε και τις οικογένειες τους.

Όμως μέχρι ώρας δεν έχει έρθει κανείς» τονίζει ο πρόεδρος του «Φάρου» Μιχάλης Ροδόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι αδύνατον να φτάσουν άνθρωποι από την Μαριούπολη με τα πόδια στα σύνορα της Πολωνίας και της Ρουμανίας, καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες.

«Αν θέλει η Ελλάδα να φέρει τους ανθρώπους αυτούς που είναι Έλληνες στην πλειοψηφία τους αφού το μεγαλύτερο μέρος του εκεί πληθυσμού έχει ελληνική καταγωγή θα πρέπει να βάλει λεωφορεία».

Για την ώρα όπως βλέπουμε και στις τηλεοράσεις, αλλά και στο διαδίκτυο στην Μαριούπολη η κατάσταση είναι δραματική: «Παθαίνουν παιδιά από την ασιτία. Είναι κόλαση η κατάσταση εκεί. Πρέπει με κάθε τρόπο να βοηθήσει και η χώρα μας τους Έλληνες αυτούς».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πάνω από 10 Πατρινοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν οικογένειες από την Ουκρανία, ενώ και ο Δήμος έχει δηλώσει πρόθυμος για να φιλοξενήσει πρόσφυγες στην Στέγη Αστέγων.