ΗΛΕΙΑ: Βαριές κατηγορίες για τον εμπρηστή

Σε σύλληψη μετατράπηκε χθες η προσαγωγή του υπόπτου για την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή των Αγνάντων, που λίγο έλειψε να καταστρέψει σπίτια.

Μάλιστα το κατηγορητήριο για τον ίδιο είναι βαρύ και με τα πρόσφατα παραδείγματα των μεγάλων μετώπων πανελλαδικά, αναμένεται να ληφθούν όλες οι παράμετροι κατά την εξέταση της υπόθεσης από τις δικαστικές αρχές.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το patrisnews.gr, ο φερόμενος ως δράστης μετά την αρχική του προσαγωγή αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ της Πέμπτης, με τις αρχές ωστόσο χθες το πρωί να τον προσαγάγουν και πάλι στην Υπηρεσία και να φτάνουν στην οριστική του σύλληψη τις μεσημεριανές ώρες.

Μάλιστα, κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν συμπεριληφθεί εντός της δικογραφίας η περίπτωση καταστροφής δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιών, καθώς και η περίπτωση κινδύνου ανθρώπινων ζωών. Οδηγήθηκε στο ΑΤ Ήλιδας όπου και κρατούνταν μέχρι και τη μεταφορά του τις βραδινές ώρες στα κρατητήρια του Πύργου.

Σήμερα μάλιστα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη και στη συνέχεια αναμένεται να παραπεμφθεί στον αρμόδιο Ανακριτή για να απολογηθεί.

Να σημειωθεί πως οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του κατόπιν καταγγελίας δυο πολιτών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, ενώ από πλευράς κατοίκων αναφέρθηκε ότι πιθανόν ο φερόμενος ως δράστης να προχώρησε σε αυτή του την ενέργεια για λόγους αντιζηλίας με συντοπίτες του.

Η επίσημη ανακοίνωση

Ωστόσο, το Πυροσβεστικό Σώμα προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην Τ.Κ. Αγνάντων, του δήμου Ήλιδας Ηλείας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή».