ΕNΑ ΤΣΙΓΑΡΟ Η αιτίΑ για τΗ φωτιΑ στην Πάτρα – ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

Την ώρα που οι κάτοικοι σε Ελεκίστρα και Σούλι Πατρών, Δροσιά, Πτέρη και Σκιαδά Ερυμάνθου Αχαΐας, προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους από τις καταστροφικές φωτιές της περασμένης εβδομάδας, οι ανακριτικές αρχές της πυροσβεστικής υπηρεσίας, φέρεται πως έχουν καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα ως προς τα αίτια και τις συνθήκες εκδήλωσης των πυρκαγιών, που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό φτάνοντας τον στα όριά του.

Για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις παρυφές της Πάτρας, οι έρευνες επιβεβαίωσαν το αρχικό σενάριο  πως πρόκειται για αμέλεια. Κατά πληροφορίες, το πέταγμα τσιγάρου από διερχόμενο στο σημείο, ήταν η αιτία που πυροδότησε την πυρκαγιά στην Ελεκίστρα με αποτέλεσμα να καούν σπίτια, ελαιώνες, στάβλοι και ζώα. Ξέσπασε κοντά σε κεντρικό δρόμο – πλησίον του κοιμητηρίου της περιοχής – και περίπου 500 μέτρα από σπίτι. Σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη, την ώρα που είχε επιστρέψει από τα ψώνια της ημέρας, άκουσε τον θόρυβο που γίνεται αντιληπτός όταν «αρπάζουν» καλαμιές και αμέσως είδε τις φλόγες. Επιχείρησε με τη χρήση οικιακού λάστιχου να την κατασβέσει εν τη γενέσει της, ρίχνοντας νερό, όμως επεκτάθηκε γρήγορα.

Ως υπαίτιος πρόκλησης της δασικής πυρκαγιάς στη Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου, την οποία οι ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής αποδίδουν σε εμπρησμό από πρόθεση, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίτσας, νεαρός κάτοικος της περιοχής. Αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και αφού παρουσίασε άλλοθι για το που βρισκόταν την ώρα έναρξης της φωτιάς, αφέθηκε ελεύθερος. Στο κάδρο των αρχών, βρίσκεται και ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται.