«Εχθρός» ο Δήμος Πατρέων για το νεο Αστυνομικό Μέγαρο – Ευθείες βολές ενστόλων

Προς συζήτηση εισέρχεται σήμερα Tετάρτη 27/03/2024, στην συνεδρίαση της Λογοδοσίας του Δήμου Πατρέων, το θέμα των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που «συνοδεύουν» την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου σε παραχωρημένη έκταση του ΚΕΤΧ, στα Σύνορα, δέσμευση την οποία έχει αναλάβει ο Δήμος.

Η δημοτική αρχή Πελετίδη καλείται μετά και την παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα σπουδαία και πάλι», Βασίλη Αΐβαλή, να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για αυτό το θέμα.

Για ετεροχρονισμένες ενστάσεις τη στιγμή που η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου έχει μπει στην τελική ευθεία και απομένει η ανακοίνωση του εργολάβου, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ), Χάρης Τσίτσικας.

Οπως επεσήμανε, την περίοδο που επελέγη ο χώρος του ΚΕΤΧ, η Αστυνομία ως όφειλε από την κείμενη νομοθεσία ενημέρωσε εγγράφως τους κατοίκους που διαμένουν πέριξ του στρατοπέδου, ορίζοντας προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων, με την ημερομηνία να παρέρχεται χωρίς να καταγράφεται κάποιου είδους αντίρρηση.

Επί του παρόντος και σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», δεν διαφαίνεται κίνδυνος «παγώματος» του Αστυνομικού Μεγάρου, με πηγές του υπουργείου να διαβεβαιώνουν πως η κατασκευή του έργου δεν σχετίζεται με τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, «δείχνοντας» τον Δήμο ως υπεύθυνο γι’ αυτό.

«Δεν είναι τόσο απλό να ακυρωθεί μια διαδικασία που αφορά σ’ ένα έργο που έχει αναγγελθεί από την κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, όλα μπορούμε να περιμένουμε, ο καθένας όμως ας αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και των συμφωνηθέντων» δηλώνει ο κ. Τσίτσικας, επισημαίνοντας με ιδιαίτερο νόημα «ο Δήμος την Αστυνομία πρέπει να τη βλέπει ως ένα σύμμαχο και όχι ως εχθρό. Δεν θεωρώ πως το Αστυνομικό Μέγαρο είναι το μείζον θέμα της πόλης που πρέπει να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας. Υπάρχουν άλλα σημαντικότερα».