“Εφυγε” ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο εν ενεργεία Πατρινός δικηγόρος Βασίλης Κων. Χρονόπουλος, σε ηλικία 67 ετών.
Η απώλεια σκόρπισε θλίψη στον νομικό κόσμο της Πάτρας καθώς ο εκλιπών ήταν ένας μάχιμος δικηγόρος και πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του και στην κοινωνία.

Ήταν πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πατρών με την υπ’ αριθμ. 56105/16-05-1989 Υπουργική Απόφαση, ορκίστηκε στις 29/05/1989 και ενεγράφη στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών στις 30/05/1989, ενώ προήχθη στο Εφετείο στις 08/09/1993. Ασκήθηκε στον αείμνηστο δικηγόρο Πατρών Ανδρέα Κακογιάννη κατά το χρονικό διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου του 1987 έως και τις 22 Μαρτίου του 1989.
Εν συνεχεία, συνεργάστηκε με τον δικηγόρο Γιάννη Παπαναστασόπουλο και για 36 ολόκληρα χρόνια μοιράστηκαν όχι μόνο το ίδιο το γραφείο αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Είχε ειδικευθεί στο εργατικό δίκαιο και στα τροχαία.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ»
Ο Γιάννης Παπαναστασόπουλος συντετριμμένος από την απροσδόκητη απώλεια, μας είπε:«…Με τον Βασίλη ζήσαμε 36 ολόκληρα χρόνια. Τον αγαπούσα και με αγαπούσε. Ήταν ένας πιστός φίλος, ένας αφοσιωμένος συνεργάτης που εργαζόταν με αυταπάρνηση και ατελείωτες ώρες. Δεν υπολόγιζε Κυριακές, αργίες, νύχτες προκειμένου να διεκπαιρεώσει τις δύσκολες υποθέσεις που αναλάμβανε. Αγαπούσε πολύ την επιστήμη του και αφοσιώθηκε σε αυτήν. Ήταν πολύ αγαπητός σε όλους. Δυστυχώς, η μοίρα τον χτύπησε σκληρά πολύπλευρα… Θα μας λείψει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα».
«Ήταν ένας πολύ καλός συνεργάτης, συνάδελφος και άνθρωπος. Πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, με ευγένεια και ήθος» προσέθεσε ο δικηγόρος Δημήτρης Συμεωνίδης.
Ένα κεράκι και λίγα λουλούδια τοποθέτησαν οι συνεργάτες του στο γραφείο του, εκεί που περνούσε ατελείωτες ώρες, τιμώντας την μνήμη του.
Θ. ΖΟΥΠΑΣ: «ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ»
O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας σε δήλωσή του στην «Γ» ανέφερε: «Έφυγε γρήγορα και ξαφνικά από τη ζωή ένας εκλεκτός και αγαπητός συνάδελφος, ο οποίος ήταν εν ενεργεία δικηγόρος. Υπήρξε καλός νομικός, άσκησε ενεργό δικηγορία μέχρι το τέλος. Αποτελεί απώλεια για τον δικηγορικό κόσμο και η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη».
ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ
Βαρύ το πένθος για την οικογένειά του, την σύζυγο και τα δύο τους παιδιά. Ο Βασίλης Χρονόπουλος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή με πολλαπλά προβλήματα, αδιευκρίνιστα μέχρις στιγμής. Γι’ αυτό το λόγο η οικογένειά του, δια του συνηγόρου της Γ. Παπαναστασόπουλου αιτήθηκε να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα γίνει σήμερα από την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.
Ο εκλιπών νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» ενώ στις 19 Μαρτίου 2021 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση σε διαγνωστικό κέντρο των Αθηνών.