Εφιαλτική πρόβλεψη Πελετίδη: Στην επομένη κακοκαιρία δεν θα υπάρχει Ηρώων Πολυτεχνείου

Αντιμέτωπη με το σενάριο να διακοπεί η κυκλοφορία και να υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές είναι  οδός Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα καθώς το επόμενο χτύπημα από κακοκαιρία θα είναι το τελειωτικό σύμφωνα με όσα δήλωσε στον MAX Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο κ. Πελετίδης κάνοντας έναν γρήγορο απολογισμό από το πέρασμα της χθεσινής καταστροφικής κακοκαιρίας δήλωσε πως έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις σε πολλά μέρη αλλά και πλημμύρες ενώ η παραλιακή ζώνη ειδικά στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου είναι ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή.

Τα συνεργεία του Δήμου σήμερα από το πρωί επιχειρούν σε Ρίο, Αραχωβίτικα και άλλες περιοχές για την αποκατάσταση των ζημιών, ωστόσο αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς όπως αποκάλυψε στον Max Fm o κ. Πελετίδης για φυσικές καταστροφές (φωτιές, σεισμοί, πλημμύρες) ο Δήμος Πατρέων έχει λάβει από την πολιτεία το ποσό των μόλις 130.000 ευρώ την ώρα που χρειάζονται μόνο για την αποκατάσταση των τελευταίων ζημιών από τις κακοκαιρίες, ανήμερα του Αγίου Ανδρέου και χθες, 600.000 ευρώ αλλά και μερικά εκατομμύρια ώστε να αποκατασταθούν οι δρόμοι.

Η Πάτρα πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να στηριχτεί από την Πολιτεία.