“Εφιάλτης” η εφημερία για τον “Αγιο Ανδρέα”! Μετέφεραν με ασθενοφόρα άτομα της ίδιας οικογένειας

Μια εφημερία “γολγοθά” πέρασαν χθες  γιατροί και νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”.

Από την ώρα που το νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία του για την Κυριακή, στις 8 το πρωί, οι διακομιδές περιστατικών με κορονοϊό ήταν συνεχείς.

Το  ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήσεις και έχει διακομίσει στο νοσοκομείο πάνω από 30 περιστατικά.

Την ίδια ώρα αρκετοί είναι και όσοι φτάνουν μέχρι το νοσηλευτικό ίδρυμα με δικά τους μέσα, έχοντας ύποπτα συμπτώματα ή όντες επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου το ΕΚΑΒ κλήθηκε για τη διακομιδή ενός ατόμου και φτάνοντας το πλήρωμα στο σπίτι, διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται η μεταφορά και δεύτερου ατόμου από την ίδια οικογένεια.

Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διακομίστηκε νεαρή γυναίκα, που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, με το ΕΚΑΒ να ενημερώνεται από τους οικείους της για την ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Όλα αυτά, την ώρα που η εφημερία του νοσοκομείου ξεκίνησε με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να είναι σχεδόν πλήρης, με 9 στα 10 κρεβάτια κατειλημμένα και 54 ασθενείς να νοσηλεύονται στις πτέρυγες Covid-19.

Εξίσου δύσκολη εφημερία είχε το Σάββατο το νοσοκομείο του Ρίου, με τις νοσηλείες να φτάνουν τις 97 στις κλινικές κορονοϊού, ενώ άλλοι 12 έχουν μεταφερθεί στη ΜΕΘ.