Ετοιμάζουν υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 40

Tρομακτικά τα σενάρια για την τύχη των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ αφού σύμφωνα με τα στοιχεία,   το 99,9%  καταλήγουν. Η ασφυκτική πίεση από το όγκο των ασθενών στα Νοσοκομεία  της χώρας γενικά  και στην Πάτρα ειδικότερα,  δημιουργεί υπερπληρότητα σε κλίνες και ΜΕΘ κατάσταση που δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται άμεσα.

Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας  να ανοίξει ανά πάσα στιγμή και νέα Κλινική COVID στο ΠΓΝΠ αφού  έχει  ήδη εκκενωθεί η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική και είναι έτοιμη σε υποδομές να δεχθεί ασθενείς.   Εν τω μεταξύ προστιθέμενης και της μετάλλαξης Όμικρον της οποίας η υπερμεταδοτικότητα είναι δεδομένη ενώ  εξετάζεται  ενδελεχώς η επικινδυνότητα της, η  επέκταση της εμβολιαστικής υποχρεωτικότητας  και σε ηλικίες κάτω των 60 ετών βρίσκεται όχι μόνον στο τραπέζι της Επιτροπής Εμβολιασμού,  αλλά στο και ένα της  άμεσης απόφασης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναμένεται εντός των ημερών η ανακοίνωση που θα κατεβάσει το ηλικιακό όριο στα 40- έτη για να αναχαιτισθεί η διασπορά που είναι αναμενόμενη λόγω των επικείμενων γιορτών των Χριστουγέννων. Σε αυτό το πλαίσιο αυτό,  εκπέμπεται  διπλό SOS από όλη την ιατρική κοινότητα άμεσης προσέλευσης  για την 3η δόση και προτροπή υπό την μορφή του κατεπείγοντος εμβολιασμού στους ανεμβολίαστους.

Με ηπιότερους ρυθμούς προσέλευσης ασθενών covid-19 αυτή η εφημερία του ΠΓΝΠ, αν και το γεγονός  δεν αντισταθμίζει την κατάσταση πληρότητας, αφού ο αριθμός των ασθενών covid-19 σε κλίνες φτάνουν τους 90, τέσσερα περιστατικά στην Παιδιατρική και 13 διασωληνωμένοι  σε ΜΕΘ. Εν τω μεταξύ οκτώ εκ των 90 είναι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο και με συνθήκες το κατά δύναμη ιδανικές για την περίπτωση.

Αντίστοιχα στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 70 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές και εννέα στις ΜΕΘ Covid 19.