Ετοιμάζεται ανάπλαση για Ζαβλάνι και Ανθούπολη

Ανάμεσα στα έργα που έχει προτείνει η δημοτική αρχή για το νέο σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που αναμένεται να διεκδικήσει από το νέο ΕΣΠΑ, βρίσκονται και δύο αναπλάσεις .

Ο λόγος για  την ανάπλαση των περιοχών του Ζαβλανίου και της Ανθούπολης. Πρόκειται για δύο γειτονικές συνοικίες που βρίσκονται στο Αρκτικό Διαμέρισμα της Πάτρας.

Οι αναπλάσεις που θέλει να προωθήσει η δημοτική αρχή αφορούν την βελτίωση του οδικού δικτύου, την ανακαίνιση των πεζοδρομίων, την διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, αλλά και την αισθητική τους ανάδειξη με νέους πεζόδρομους, αλλαγές στον φωτισμό, δεντροφυτεύσεις και ότι άλλο χρειαστεί, ανάλογα φυσικά με την μελέτη που θα κατατεθεί.

Κι οι δύο αυτές περιοχές έχουν ανάγκη μια νέα πνοή. Οι δρόμοι του Ζαβλανίου είναι σε κακή κατάσταση, τα πεζοδρόμια χρειάζονται βελτιώσεις και γενικότερα η εργατική αυτή συνοικία έχει ανάγκη από παρεμβάσεις.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την Ανθούπολη, παρόλο που η κατάσταση σε αυτή είναι κάπως καλύτερη αφού πρόκειται για μια από τις ανερχόμενες περιοχές της βόρειας Πάτρας, με την δική της αγορά και ζωή.