Εξι άτομα έχουν μείνει στο Καρναβαλικό Συνεργείο

Δύσκολα είναι τα πράγματα στο Καρναβαλικό Συνεργείο από κάθε πλευρά και κυρίως από έλλειψη έμψυχου δυναμικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Καρναβαλικό Συνεργείο αυτή τη στιγμή έχουν μείνει συνολικά έξι άτομα, τέσσερις οι μόνιμοι τεχνίτες, ένας συμβασιούχος και ένας ζωγράφος που και αυτός είναι με σύμβαση.

Τα άτομα έτσι που εργάζονται δεν είναι αρκετά για να φτιάξουν εκείνες τις κατασκευές που θα δώσουν μια νέα πνοή στο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που είναι να μπει στην Πάτρα και για αυτό όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν θα δούμε και πολλά καινούργια πράγματα φέτος, ούτε στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου, ούτε στο υπόλοιπο κέντρο.

Μια συντήρηση με ορισμένες προσθήκες, έτσι για να υπάρξει κάτι καινούργιο. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που δημιουργείται έχει να κάνει με το καρναβάλι. Το καρναβάλι αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης και έτσι θα πρέπει να βγει εις πέρας ο ανάλογος όγκος δουλειάς που έχει να κάνει με τρεις βασικούς άξονες:

Τον καρναβαλικό διάκοσμο και τους μπάστακες, το καρναβάλι των μικρών και το καρναβάλι των μεγάλων όπου θα πρέπει να δούμε και νέα άρματα, αλλά και γενικότερα μια δουλειά που να ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού.

Οι τεχνίτες δίνουν φυσικά τον καλύτερο τους εαυτό, όμως, πέρα από το έμψυχο δυναμικό, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με την έλλειψη υλικών και πρώτων υλών, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο δήμος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το καλοκαίρι δεν είχαν απαραίτητα υλικά οι τεχνίτες για να προχωρήσουν τις εργασίες τους για το καρναβάλι.

Κι όλα αυτά ενώ εκκρεμεί το θέμα του Καρναβαλικού Οργανισμού και της επιβίωσης του φορέα ή της ενσωμάτωσης του με τον Δήμο, με βάση το νέο νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής. Ο Δήμος έχει ζητήσει την εξαίρεση του Καρναβαλικού Οργανισμού και το όλο θέμα επηρεάζει έμμεσα και το Καρναβαλικό Συνεργείο.