ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ: Ορο απαράβατο βάζει ο Δήμος Πατρέων για να παρελάσει άρμα

Είναι ελάχιστα τα καρναβαλικά πληρώματα που θα βγάλουν άρμα στην μεγάλη παρέλαση του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, την Κυριακή.

Οι λόγοι είναι γνωστοί. Από την μία δεν έχουν χώρο για να εργαστούν,  από την άλλη ένα μεγάλο μέρος από όσα είχαν αφήσει στο προαύλιο του Πετρωτού, καταστράφηκε. Όμως και αυτά τα ελάχιστα πληρώματα που σκόπευαν να βγάλουν άρμα, πλέον με τους όρους που θέτει η ΚΕΔΗΠ, είναι σχεδόν αδύνατον.

Όπως αναφέρει σε e- mail της σε επικεφαλής πληρωμάτων που έχουν δηλώσει ότι θα κατεβάσουν άρμα στις παρελάσεις, οχήματα όπως τράκτορες, φορτηγά, νταλίκες, λεωφορεία και οχήματα που δεν είναι ασφαλισμένα κατά τον νόμο δεν θεωρούνται καρναβαλικά άρματα.

Κατά συνέπεια δεν πρόκειται να εγκριθούν από την αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔΗΠ. Η επιστολή αυτή έκανε εντύπωση σε αρκετούς καρναβαλιστές και επικεφαλής πληρωμάτων αφού ένας τέτοιος όρος δεν έχει τεθεί ξανά στο παρελθόν.

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος των αρμάτων που έβγαλαν τα καρναβαλικά πληρώματα ήταν αυτού του τύπου. Μέχρι ώρα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τι άλλαξε όμως φέτος; Σύμφωνα με κύκλους καρναβαλιστών με τον όρο αυτό η ΚΕΔΗΠ προσπαθεί να ρίξει το… ανάθεμα της έλλειψης καρναβαλικών αρμάτων στα ίδια τα γκρουπ.

Με τον όρο αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, κάνει μια προσπάθεια για να αποποιηθεί τις ευθύνες της για τα ελάχιστα άρματα που θα δούμε φέτος, ευθύνες που ξεκινούν και τελειώνουν από το θέμα του ΑΣΟ και της μη ανεύρεσης ενός νέου χώρου για τα πληρώματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση την ίδια επιστολή τα πληρώματα που έχουν δηλώσει άρμα για την παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 θα πρέπει αποστείλουν έως την 7η Φεβρουαρίου την μακέτα – σχέδιο τους το οποίο θα αποτυπώνει ολοκληρωμένα αυτό που θα κατασκευαστεί.