ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Κατηγορούν δύο συνδικαλιστές για «αλισβερίσι» με εταιρεία ενέργειας

Αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του παραιτηθέντος Προέδρου του ΕμπορικούΣυλλόγου Πάτρας Κώστα Ζαφειρόπουλου και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. με αφορμή την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα! Ούτε λίγο ούτε πολύ ακόμη και σε γραπτή τους ανακοίνωση τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας κατονομάζουν τον κ. Ζαφειρόπουλο και έναν ακόμη συνδικαλιστή που συμμετέχει στην ομάδα του ως «ντίλερς» και τον κατηγορούν πώς για τον λόγο αυτόν παρεμπόδιζαν τους εμπόρους να ασκήσουν ομαδικές αγωγές για να μην πληρώσουν την ρήτρα αναπροσαρμογής. «Αυτό έχει γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όταν δεν είχαν έρθει οι λογαριασμοί. Είχαμε φροντίσει ως Προεδρείο και είχαμε εξασφαλίσει συμφωνία με πάροχο ρεύματος με ποσό 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όταν η σημερινή τιμή είναι διπλάσια (και βάλε)»! Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο το συμβόλαιο για σταθερή τιμή ρεύματος προς όλους τους εμπόρους θα ήταν διετές.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου Μάκης Μακρής δηλώνει πως «έχουν φτάσει καταγγελίες μελών του, σύμφωνα με τις οποίες έμποροι της Πάτρας αποθάρρυναν τους συναδέλφους να προχωρήσουν στη συλλογική αγωγή για την ρήτρα αναπροσαρμογής που εκτόξευσε τους λογαριασμούς ρεύματος»! Και το συνέχισε: «Αποκαλύφθηκε πως οι εν λόγω έμποροι φέρονται να δουλεύουν για λογαριασμό παρόχων ρεύματος και φέρονται επίσης να προσπαθούν να «σπρώξουν» τους Πατρινούς συναδέλφους να συνάψουν συμβάσεις με τους εν λόγω παρόχους»!

Ο κ. Ζαφειρόπουλος εξέφρασε την απορία του με την δήλωση Μακρή διαβεβαιώνοντας πως άπαντες γνώριζαν τις προσπάθειες του Προεδρείου για εξασφάλιση φθηνότερου ρεύματος για όλους πολύ πριν φθάσουν… οι υπέρογκοι λογαριασμοί!

Την ίδια ώρα με ένα δελτίο τύπου η πλειοψηφούσα παράταξη «σούρνει τα εξ αμάξης» στον πρώην επικεφαλής της:

* Η υποκρισία περισσεύει από τον πρώην Πρόεδρο κ. Ζαφειρόπουλο.

* Εκβίασε την ομάδα που τον στήριξε επί τρία χρόνια, δύο μήνες πριν τις εκλογές για να πάρει κι άλλη θητεία, αθετώντας την κοινή συμφωνία για ανανέωση και προώθηση νέων συναδέλφων.

* Μετά 3 χρόνια σαν πρόεδρος και άλλα έξι πριν σαν μέλος της διοίκησης από διάφορες θέσεις, ανακάλυψε διαφωνίες, εσωστρέφεια και προσωπική ασφυξία!

* Αν κάποιος αυτό το διάστημα πρέσβευε τη εσωστρέφεια ήταν κ. Ζαφειρόπουλος με την λογική να μη σπάσουμε αυγά, να μην πάμε και πολύ κόντρα στην κυβέρνηση και την περιφέρεια όταν παίρνονταν εξοντωτικά μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

* Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούνται και από τα ονόματα που έδωσε στη δημοσιότητα ότι τον στηρίζουν. Διαπιστώσαμε αρκετούς συναδέλφους  που έδιναν μάχη για την μη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Κυριακάτικης Αργίας πού ακόμα έχει στα σχέδια της η Κυβέρνηση.

* Ο Σύλλογος δεν έχει ανάγκη από  καλοχαιρέτηδες και δημοσιοσχεσίτες αλλά από συνδικαλιστές που θα αγωνιστούν και θα  διεκδικήσουν δίκαιες λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων.