Εκτός ελέγχου η πύρινη λαίλαπα στη Δυτική Αιγιάλεια- Στην περιοχή ο Ν. Χαρδαλιάς -Εκκενώνεται ο Λόγγος

18,56: Εκκενώνεται ο Λόγγος. Εντολή για πλωτό μέσο να παραλάβει πολίτες που βρίσκονταν σε γνωστό beach bar του Λόγγου.

18.46:  Στην περιοχή από το απόγευμα βρίσκεται ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Πριν από λίγη ώρα συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά δίνοντας κατευθύνσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το έντονο φαινόμενο που απειλεί την περιοχή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπο Μπονάνο και Ανδρέα Φίλια να δίνουν κατευθύνσεις και να θέτουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στη διάθεση Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος. 

ΩΡΑ 18.25Η Ολυμπία Οδός είναι κλειστή από το Δρέπανο μέχρι τον Ελαιώνα. Η παλιά εθνική οδός έχει κλείσει στα Σελιανίτικα. Δεν αφήνουν κανένα όχημα προς Πάτρα.  Αυτή την στιγμή όσα αυτοκίνητα είναι εγκλωβισμένα στον Ελαιώνα… τα επιστρέφουν προς Αθήνα.

ΩΡΑ 18.00

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στη Ζήρια.

Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

ΩΡΑ 17,30

Πριν από λίγο (ώρα 17.30) δόθηκε εντολή να εκκενωθεί όλο το χωριό Λόγγος Αιγιάλειας. Επίσης απομακρύνονται και οι ένοικοι των ξενοδοχείων τηςπεριοχής.

Με σκάφος του Λιμενικού τους παραλαμβάνουν,

ΩΡΑ 17.28

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι μεγάλη. Ζητήθηκε συνδρομή και από πλωτά Πυροσβεστικά. Ηδη όχημα σπεύδει από την Ιχθυόσκαλα της Πάτρας στην Αιγιάλεια.