ΕΚΤΕΛΕΣΗ 39ΧΡΟΝΟΥ: Ο φόνος στην Αγία Βαρβάρα… και η παραγγελιά από “Ριγανόκαμπο”… μέσω φυλακής!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξιχνίασης της δολοφονίας 39χρονου Ρομά που είχε σημειωθεί στις 31 Ιουλίου 2022 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Όπως είναι γνωστό οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 37χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται ως ο άντρας που διέπραξε το στυγερό έγκλημα. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ωστόσο, φαίνεται ότι μέσα από την έρευνά του έχει αποκαλύψει ποιος έδωσε την εντολή στον 37χρονο εκτελεστή για τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εντολέας είναι έγκλειστος σε φυλακή της Κρήτης, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών και είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Πρόκειται για τον γνωστό ρομά που διέμενε στην Αρόη αλλά και ενίοτε στον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου. Η σύλληψή του είχε γίνει μετά από επιχείρηση των αστυνομικών στις 2 Νοεμβρίου 2017, όταν ένα λευκό βαν τον πλησίασε, αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες. Ο ρομά χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές ως άτομο που έχει υπάρξει αρχηγός της μαφίας των φυλακών. Όπως απεδείχθη πριν από τη σύλληψη του 37χρονου οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν συλλέξει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο έγκλειστος ρομά του είχε δώσει εντολή μέσα από τη φυλακή για τη δολοφονία του 39χρονου στην Αγία Βαρβάρα. Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος συνελήφθη ενώ κινούνταν με αυτοκίνητο στο Χαιδάρι, έχοντας στο όχημά του δύο Καλάσνικοφ.

Να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο για τον εκφοβισμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν στις 20.000 ευρώ, ενώ η φράση που είπε ένας από τους δύο εκτελεστές λίγο πριν πυροβολήσουν τον δικηγόρο, ήταν «ρίχτου μια στα πόδια για να πάρει το μήνυμα».

Το 2017  η λύση του μυστηρίου ήρθε όταν τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου ταυτοποίησαν τους κάλυκες του όπλου που σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο με τους κάλυκες που είχαν βρεθεί στην Καλλιθέα μετά από συμπλοκή Αλβανών με δυο τραυματίες για τα μάτια μιας γυναίκας. Μετά από αυτό το εύρημα ήταν εύκολο οι Αρχές να φτάσουν στον έναν δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα πήρε μαζί του στην Πάτρα, όπου διέφυγε, το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί του και στη δολοφονία του δικηγόρου. Και δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς έκανε και τηλεφωνική κλήση σε μια γυναίκα στον Ριγανόκαμπο και της ζήτησε να τον κρύψει και να τον βοηθήσει να φύγει από τη χώρα.