“Είχε πάθει… πλάκα” με την συμπεριφορά της Πισπιρίγκου – Τι κατέθεσε σήμερα γιατρός του Καραμανδανείου

«Μου έκανε εντύπωση πως η μητέρα μπήκε στο γραφείο των γιατρών και μας είπε μόνο για το οξύμετρο». Αυτά κατάθεσε μεταξύ άλλων η ειδικευόμενη γιατρός Αγλαΐα Καρκανιά που ήταν παρούσα και την ημέρα της ανακοπής της Τζωρτζίνας.

Η μάρτυρας, που κλήθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, στην κατάθεσή της επέμεινε πως το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα σε όλη τη διάρκεια της νοσηλεία του, ενώ της έκανε εντύπωση η αντίδραση της μητέρας την ημέρα του σοβαρού επεισοδίου.

«Εξέτασα το παιδί πρώτη φορά την Πέμπτη πριν τη διακομιδή στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέα για να κάνει μαγνητική. Το είδα ξανά την Παρασκευή, περάσαμε επίσκεψη, το είδαμε καλά και αποφασίστηκε να δοθεί εξιτήριο.

Αφού αποφασίστηκε αυτό, η μητέρα έπειτα από λίγο είπε ότι έκανε εμετό. Ήρθε και η επιμελήτρια μας και η διευθύντρια της κλινικής και αποφασίστηκε να διακοπεί η σίτιση και να μπει όρος» είπε η μάρτυρας.

Φτάνοντας στην επίμαχη ημέρα, την 11η Απριλίου 2021, η ειδικευόμενη παιδίατρος αναφέρθηκε στην πρωινή επίσκεψη που έκανε στη Τζωρτζίνα, όπου την είδε στο δωμάτιο μαζί με τον πατέρα της «σε καλή κλινική κατάσταση και ευδιάθετη», όπως είπε.

«Δεν απασχόλησε κάτι στην εφημερία. Μέχρι που το απόγευμα ήρθε η μαμά και χτύπησε την πόρτα. Ήμουν με τις συναδέλφους Δημητρόπουλου και Στογιαννιδου. Εγώ της άνοιξα την πόρτα. Είπε πως κάτι γίνεται με το οξύμετρο και δεν δείχνει κάποια ένδειξη και πήγα με την κ. Δημητρόπουλου. Έξω από το δωμάτιο είδαμε την νοσηλεύτρια κ. Πετσαβα και μας φώναζε «ελάτε γρήγορα το παιδί δεν ανταποκρίνεται». Ήταν άσφυγμο και άπνοο το παιδί. Ξεκινήσαμε ανάνηψη αμέσως» περιέγραψε η μάρτυρας εμφανώς φορτισμένη και συγκινημένη και συνέχισε λέγοντας «με συγχωρείτε… ήταν στρεσογόνο το συμβάν».

Η κ. Καρκανία περιέγραψε όλες τις κινήσεις που έγιναν για να σωθεί η Τζωρτζίνα, εξηγώντας πως λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των γιατρών έφτασε και ο αναισθησιολόγος. «Μετά από μια δύσκολη και έντονη και για εμάς και ψυχικά προσπάθεια καταφέραμε να επανέλθει», είπε.

Πρόεδρος: Όταν το συνοδεύσατε μιλήσατε κατά τη διάρκεια της διακομιδής;

Μάρτυρας: Λίγο… είναι 5 λεπτά με το ασθενοφόρο. Ήταν ένα ζωηρό παιδί δε μου έκανε κάτι εντύπωση. Τη ρώτησα σε ποιά τάξη πάει. Μου απάντησε. Ήταν μια χαρά.

Πρόεδρος: Την Κυριακή όταν μπήκατε στο θάλαμο, το παιδί σε τι θέση ήταν;

Μάρτυρας: Το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού και φαινόταν σαν να έχει κυλήσει, επειδή το κρεβάτι ήταν σε πιο καθιστή θέση.

Πρόεδρος: Θυμάστε που ήταν το ρινικό οξυγόνο;

Μάρτυρας: Θυμάμαι να το ψάχνω με την κυρία Δημητρόπουλου. Ήταν στο κεφάλι του παιδιού αλλά όχι τοποθετημένο στη μύτη όπως έπρεπε.

Όπως εξήγησε η μάρτυρας, «η μητέρα ειδοποιούσε με το κουδούνι τους νοσηλευτές και μετά ειδοποιούμασταν εμείς γιατί τα κουδούνια χτυπούν στο γραφείο νοσηλευτών». Σε ερωτήσεις που δέχτηκε από την εισαγγελέα της έδρας, η οποία επέμεινε στις αντιδράσεις της μητέρας κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Εισαγγελέας: Η μητέρα είχε καταλάβει ότι το παιδί ήταν χωρις πνοή;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Μας έκανε εντύπωση. Είπε απλώς για το οξύμετρο ότι δεν λειτουργεί καλά. Συνήθως όταν βλέπεις το παιδί σου έτσι, το ταρακουνάς να δεις αν ανταποκρίνεται. Δεν ξέρω τι έκανε. Μου έκανε εντύπωση όπως σας είπα το πως ήρθε.