Δύο ιερείς κατά βουλευτών… μπροστά στον Μητροπολίτη!

Ενα νέο περιστατικό έντασης σε βάρος εκλεγμένης πολιτικού και μάλιστα υφυπουργού συνέβη στην Πάτρα. Ενα μήνα μετά τον “ταλιμπανισμό” του πιστού Σπύρου Γεωργαλά που ανέβηκε στον άμβωνα της Ευαγγελίστριας και άρχισε να φωνάζει “ανάθεμα” σε βουλευτές που εξέλεξε ο Αχαϊκός λαός, και παράλληλα ο Αρχιναδρίτης Αμβρόσιος Γουρβέλος άχισε να λέει “δίκιο δεν έχει”, σημειώθηκε και η λεκτική επίθεση σε βάρος της Χριστίνας Αλεξοπούλου. “Δράστης” ο Πατέρας Αθανάσιο του Ιερού Ναού Απόστολου Παύλου, κατά το τρισάγιο στη Λιτανευτική πορεία στη μνήμη των πατρινών θυμάτων της Τουρκικής βαρβαρότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, μετά την ομιλία του δεσπότη, ο ιερέας προσπάθησε να προκαλέσει ένταση με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το ίδιο πήγαν να πράξουν και λιγοστά πρόσωπα, μικρής ηλικίας με την Χ. Αλεξοπούλου να αποχωρεί, από την πλατεία Ταμπαχάνων, έχοντας στο πλευρό της τον αδερφό του Δεσπότη που την πήρε από το χέρι, χωρίς να δώσει συνέχεια στο συμβάν. Ουσιαστικά ο ιερέας γνωστός για τις ακραίες απόψεις του, με την ενέργειά του, ήταν σαν να προέτρεπε και άλλους να πράξουν το ίδιο. Το περιστατικό επιβεβαίωσε στα ΜΜΕ και η ίδια η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Μήπως θα πρέπει ο Μητροπολίτης Πατρών να “μαζέψει” τους “ταλιμπάν” (φανατικούς); Είναι δυνατόν δύο ιερείς μπροστά στα μάτια του να βάλλουν κατά των βουλευτών και της υφυπουργού; Ποιος διασφαλίζει το γεγονός πως τις επόμενες μέρες (π.χ Μεγάλη Εβδομάδα) δεν θα σημειωθούν επεισόδια αν κάποιος φανατικός ιερέας προβεί σε ανάλογες ενέργειες και παρασύρει και φανατικούς πιστούς; Αλλιώς ας εκδώσει ανακοίνωση η Μητρόπολη και να αναφέρει πως… δεν δεχόμαστε στους Ιερούς Ναούς τους βουλευτές που ψήφισαν το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.