Δυτική Ελλάδα: Όλα τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Καταλυτική για την ενίσχυση της οικονομίας, της πολιτικής προστασίας, για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, τις υποδομές, την απασχόληση και τις επενδύσεις στη χώρα, θα είναι η αποτελεσματική κατανομή και διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Σαφώς, μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών είναι και η «αποκέντρωση» του πακέτου, με σκοπό τη στήριξη των Περιφερειών και εν επεκτάσει των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Πάτρα και η Αχαΐα, όχι μόνο βρίσκονται εντός σχεδιασμού, αλλά δίδεται κεντρικά έμφαση σε έργα που θα προσδώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο. Ήδη, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινοβουλευτικοί και φορείς έχουν προτείνει έργα στην κυβέρνηση και στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, επικεφαλής της όλης προσπάθειας με τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου, Θεόδωρο Σκυλακάκη, με τη λίστα των ενταγμένων έργων να είναι έτοιμη και εγκεκριμένη από την Ευρώπη. Ο «Νεολόγος» την έχει στη διάθεσή του και παρουσιάζει στους πολίτες τα έργα για τα οποία η Επιτροπή έχει ήδη ανάψει το «πράσινο φως» και αφορούν στη Δυτική Ελλάδα.


Αχαΐα:
*Προσαρμοστική επαναχρησιμοποίηση του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου στην Πάτρα
*Ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμός κέντρων υγείας και νοσοκομείων, όπως, ενδεικτικά, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας».
*Σύστημα κατ’οίκον νοσηλείας και περίθαλψης, μέσω της δημιουργίας κέντρου φροντίδας στην Πάτρα.
*Αναβάθμιση των υποδομών ερευνητικών κέντρων εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας. Αυτά είναι: το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Πάτρας, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά» και Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.
*Θερμική μονάδα για διαχείριση αστικής ίλυος στην Αιγιαλεία

Αιτωλοακαρνανία:
*Δημιουργία Υδροηλεκτρικού σταθμού αποθήκευσης ενέργειας στην Αμφιλοχία.
*Εργασίες άρδευσης και προστασίας από πλημμύρες στις περιοχές Αμβρακία-Αμφιλοχία και Βάλτος.
*Ζώνη Αρδευτικού Δικτύου 11Α Κάτω Αχελώου.
*Βελτίωση της βασικής περιβαλλοντικής υποδομής για τη διαχείριση λυμάτων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.


Ηλεία:
*ΤΟΕΒ N. Ηλείας: Υπόγεια δίκτυα ροής ΤΟΕΒ Αμαλιάδας, Πύργος, Πελοπίου & Επιταλίου.
Το συγκεκριμένο έργο, μεταξύ άλλων που έχουν ενταχθεί, είναι σημαντικότατης σημασίας για το νομό, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη του τομέα και της αυτοδιοίκησης.