Διστακτικοί οι Πατρινοί καταναλωτές μετά το άνοιγμα των καταστημάτων

Το λιανεμπόριο άνοιξε, τα καταστήματα ετοιμάστηκαν να υποδεχτούν με τη μέθοδο click away τους πελάτες τους, ωστόσο η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς ο κόσμος εμφανίστηκε διστακτικός. Μπορεί να ήταν για αρκετό καιρό τα καταστήματα κλειστά και οι Πατρινοί να είχαν ανάγκη από ψώνια, τα δεδομένα όμως έδειξαν ότι δεν συμπεριφέρθηκαν όπως στο προηγούμενο άνοιγμα της αγοράς, μετά τη λήξη της πρώτης καραντίνας. Αυτή τη φορά οι αγορές ήταν φειδωλές και ο τζίρος χαμηλός κάτι που προκαλεί μικρή ανησυχία στους καταστηματάρχες για το μέλλον. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν περιμένουν κάποια άνοδο ή βελτίωση στην αγορά. Το μόνο σίγουρο βέβαια είναι ότι ακόμα τα πράγματα κυλάνε «θολά» με τα ταμεία να μην γεμίζουν γρήγορα και οι σακούλες στα χέρια να είναι λίγες και φυσικά να περιέχουν κυρίως τα απαραίτητα χωρίς σπατάλες και κάποιο είδος καταναλωτισμού.

Ελπίζουν σε ανάκαμψη

Τα τοπικά καταστήματα μπορεί να μην κινήθηκαν όπως περίμεναν αλλά δεν χάνουν ευκαιρία για να προετοιμαστούν και να ελπίζουν πως σιγά – σιγά όπως θα επανερχόμαστε στην κανονικότητα  θα επιστρέψει και η άνοδος του τζίρου για να πάρουν οι επιχειρήσεις μία ανάσα.

 Εξάλλου, τη Μεγάλη Εβδομάδα, η αγοραστική κίνηση παραδοσιακά αυξάνεται για τα πασχαλινά ψώνια, λαμπάδες και δώρα, με τον εμπορικό κόσμο να ελπίζει ότι και φέτος παρά τις δύσκολες συνθήκες θα μπορέσει να πάρει μία «ανάσα», μετά μάλιστα και τη «χαμένη» περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και της εκπτωτικής περιόδου.