ΔΙΚΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Ιδού όλη η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη – Τι απάντησε στις ερωτήσεις

Η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν ρωτήθηκε αν δηλώνει αθώα απάντησε αρχικά καθιστή και ο Αλέξης Κούγιας της είπε ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να μιλάνε όρθιοι. Η πρόεδρος είπε ότι δεν πειράζει. Τότε σηκώθηκε όρθια.

Κάνει αναδρομή στις γεννήσεις των παιδιών. «Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορούμενη λεκτικός.» Είπε ότι τη χαστούκισε κι έφυγε από το σπίτι. Για την Μαλένα κάναμε μήνυση γιατί ψάχναμε την αιτία θανάτου. Μας ρώτησε ο αστυνομικός αν θεωρούμε αν θεωρούμε ότι είναι καποιος υπευθυνος. Οι καταθέσεις μας δεν είχαν διαφορά. Δείχνει να κομπιαζει. Ζήτησε Συγγνώμη λόγω συγκίνησης. Έκανε λέει ένα λάθος στην κατάθεση του για την Ίριδα. Είπε ότι ήταν γύρω στις 10.

 Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση η Τζωρτζίνα να μην με πάρει αγκαλιά. Έβαλα τον δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με το παιδί

Το παιδί ήταν ψυχολογικά πεσμένο. Όντως έπεφτε το οξυγόνο της. Σε καμία περίπτωση οι γιατροί δεν μας είπαν ότι μπορεί να πάθει ανακοπή το παιδί.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην ημέρα της ανακοπής όταν τον ειδοποίησε η κατηγορούμενη ότι “το παιδί έμεινε “.

Αναφέρεται στον Ανδρέα Ηλιάδη λέγοντας ότι έκανε ότι μπορούσε για την νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

Αυτό που έδειχνε η κατηγορούμενη προς εμάς ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Βγαίνοντας από τη ΜΕΘ γυρίσαμε στο σπίτι

Στις 15/1/22 ανακοινώνει στην κατηγορούμενη ότι θέλει να μείνουν χωριστά. Δύο μέρες μετά υπήρχε προγραμματισμένη εξέταση. Στη συνέχεια του έστειλε μήνυμα ότι κάτι συμβαίνει με το παιδί. “Της είπα να ενημερώσει τους γιατρούς” πρόσθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Είπε ότι έκανε παρατήρηση σε γιατρό του νοσοκομείου στο Ρίο γιατί δεν τη μετέφεραν στη ΜΕΘ. Τότε την έβαλαν. Ο κ. Ηλιάδης του είπε ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού επειδή υπάρχει ένα ειδικό μηχάνημα. Στο Αγλαΐα Κυριακού το παιδί κατάπεσε τελείως ενώ στο Ρίο ήταν πολύ καλύτερα.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην ημέρα που τον ειδοποίησε η κατηγορούμενη “ότι το παιδί έμεινε”

Έκανα ότι μπορούσα να στηρίξω την κατηγορούμενη ως όφειλα μέχρι και την σύλληψη της

Η κατηγορούμενη ήταν συνεχώς στα τηλέφωνα με τους δημοσιογράφους. Ρωτούσε συνεχώς πότε θα βγουν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής

Εκείνη την περίοδο και όσο την στήριζα υπήρχε ένα τηλεφώνημα προς την δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού η οποία είπε ψάξτε την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας εκεί που μένει ο Μάνος στην Αθήνα.

Η γνωστή ιστορία με το μανταλάκι έχει αναδείξει η εφημερίδα “Μπαμ στο ρεπορτάζ”

Πήρε τηλέφωνο την θεία μου στην Αθήνα ότι αν έπαιρνε τον κ. Κούγια θα έπραττε αλλιώς. Απειλούσαν τους συγγενείς μου.

Λέει ότι γνωρίστηκαν στις 7-1-2013 με την κατηγορούμενη και εξελίχθηκε ραγδαία η σχέση τους , Απάντησε σε ερώτηση της Προέδρου

31-10-2013 η πρώτη εγκυμοσύνη. Η πρόεδρος ρωτά πως τόσο γρήγορα η εγκυμοσύνη; Εσείς 20 ετών; Μίλησε για συνειδητή απόφαση.Έκανα ότι μπορούσα να στηρίξω την κατηγορούμενη ως όφειλα μέχρι και την σύλληψη της,

Η Πρόεδρος του ζήτησε να περιγράψει την καθημερινότητα. Αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις εγκυμοσύνες, αν αντιμετώπισε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα η κατηγορούμενη.

Ηταν μια απολύτως φυσιολογική καθημερινότητα. Σίγουρα έναν μήνα θήλασε είπε.

Τη νύχτα ξυπνούσαμε τη νύχτα και οι δύο αλλά εγώ αναλάμβανα το παιδί. Της το είχα πει. Η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατο και φυσιολογικότατο παιδί.

Έκανε ότι θα έκανε μια μάνα αλλά υπερπροστατευτικά.

Το κρατούσε αγκαλιά συνέχεια, του έλεγε τραγούδια, πόσο το αγαπάει.

Τις πρώτες μέρες στη δεύτερη εγκυμοσύνη δεν ήθελε το παιδί (τη Μαλένα). Ήταν λίγο πιο απόμακρη. Σε αντίθεση, μετά από λίγο καιρό της είχε αδυναμία.

Το 2018 η κατηγορούμενη δούλευε σε ένα ξενοδοχείο. Είχαμε πάρει άτομο να κρατά το παιδί. Είχαμε απομακρυνθεί.

Αναφέρει ότι δημιούργησε περιστασιακή σχέση με γυναίκα περισσότερο τηλεφωνική. Την είδε 6 φορές. Το κατακρίνει ακόμα όπως είπε

Ανέφερε ότι το είπε μόνος του στην κατηγορούμενη αλλά της είπε ότι αν κάνει κάτι τέτοιο η ίδια δεν θα της το συγχωρούσε.

“Το 2019 έμαθα ότι έκανε κάτι με άτομο γνωστό μου. Δεν είχα φύγει καθόλου τότε από το σπίτι “

Μετά τον θάνατο της Ίριδας επέστρεψε στο σπίτι.

Τον ρώτησε η πρόεδρος πως αντιμετώπισε την απώλεια της Μαλένας η Τζωρτζίνα.

‘Ήταν μικρή. Της είπαν ότι έγινε αγγελάκι στον ουρανό.”

Αναφερόμενος στη Τζωρτζίνα είπε ότι ήταν κυρίαρχος χαρακτήρας και το πιο αγαπητό παιδί του σχολείου.

Αυτό που με είχε εντυπωσιάσει ήταν πως όταν η κατηγορούμενη έκλαιγε μετά τον θάνατο της Μαλένας η Τζωρτζίνα της έλεγε “πρέπει να είμαστε δυνατοί!”

“Οι σχέσεις μας με την κατηγορούμενη μέχρι και τον 5ο μήνα της Ίριδας ήταν άψογες”

Ερωτώμενος πως βίωσε η Τζωρτζίνα την απώλεια της Ίριδας είπε ότι επειδή δεν είχαν πολλές συζητήσεις με την κατηγορούμενη λόγω των σχέσεων που είχαν τότε δεν του είχε πει κάτι.

Έκανε αναφορές γενικά ότι είναι “αγγελάκι στον ουρανό”.

Με παραξένεψε όταν μου είπε ότι πήγαμε στο νοσοκομείο γιατί έλεγε ότι είχε μια “βόμβα στην πλάτη”. Τρέμουλο και σπασμούς.

Από 8-4 μέχρι και 11-4 ποια ήταν η επικοινωνία με την κόρη του ρώτησε η πρόεδρος. Απάντησε ότι γενικά ήταν τηλεφωνική πέρα από τις 8/4 που πήγε εκεί αλλά δεν τον άφηναν να μπει μέσα (λόγω των μέτρων covid).

“Η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη. Οι γιατροί μιλούσαν για ίωση η βρογχοπνευμονία”.

Μετά την ανακοπή στο Ρίο πηγαίναμε καθημερινά μαζί. Τα αφήσαμε όλα στην άκρη επειδή είχαμε χάσει δύο παιδιά και κινδυνεύαμε να χάσουμε και το τρίτο.

Η κατάσταση της δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση ότι θα πάθει ανακοπή. Το παιδί μας έφερε ίσως πιο κοντά αλλά είπαμε ότι θα είμαστε μαζί μόνο για το παιδί. Μου είπε ότι δεν θέλω να είσαι μαζί μου μόνο για το παιδί. Της είπα εντάξει αλλά σταδιακά το κατάλαβε (ότι έμενε μόνο για την Τζωρτζίνα.)

Σε ερώτηση για το πόρισμα για την Μαλένα είπε ότι “σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια”. Γι αυτό και σε συνεννόηση με την κ. Τσιώλα στείλαμε τα όργανα της Ίριδας στα Ιωάννινα, επειδή υπήρχε αυτό το θέμα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

“Πως μαθεύτηκε ότι είσαστε μια οικογένεια που έχασε τρία παιδιά;” ρώτησε η πρόεδρος

Ο Δασκαλάκης απάντησε ότι το έβγαλαν τοπικά μέσα και επειδή ο ίδιος ήταν ποδοσφαιριστης. Αναφερόμενος στη συνέντευξη στον Γιώργο Σόμπολο είπε ότι ήταν κοινή απόφαση. Δεν νομίζω να την ενοχλούσε. Μιλούσε στο 70% του χρόνου.

Ο ψυχολόγος στο Ρίο μας ρωτούσε αν ακούει φωνές, καμπάνες κλπ. Θεώρησε τις ερωτήσεις γελοίες. Πήγε στον Ανδρέα Ηλιάδη και τον ρώτησε “τι είναι αυτά”.

“Μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας ήμουν κλεισμένος σε ένα σπίτι. Προσπαθούσα να το περάσω μόνος μου.”