Δικηγόροι: Ξεκινούν από σήμερα αποχή από δίκες

Aποχή από πάσης φύσεως δίκες από σήμερα έως και τις 27 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της Πάτρας σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα.

Οι δικηγόροι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τεκμαρτή φορολόγηση.

Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι του κλάδου, η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή αλλά οδηγεί σε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητά την στήριξη του επαγγέλματος.

Παράλληλα θα απέχουν και από την έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψιν της πάγιας θέσης της Ολομέλειας για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.

Στο μεταξύ ο Δικηγορικός Σύλλογος διοργανώνει μετάβαση στην Αθήνα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου.