ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Περιμένουν το επίσημο

Ασυνεννοησία μεταξύ υπουργείων, αυτός είναι ο βασικός λόγος που ακόμα δεν έχει ανοίξει η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Στο όλο θέμα, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε εμπλέκονται τρία υπουργεία: Το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Πολιτισμού.

Και ενώ ύστερα από προσπάθειες του προεδρείου του ΔΗΠΕΘΕ η Δραματική Σχολή πέτυχε να εξαιρεθεί από την ΚΥΑ, πλέον όλοι περιμένουν να επισημοποιηθεί η σχετική απόφαση, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Κάτι που όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Οι σπουδαστές από την πλευρά τους ανησυχούν και για αυτό και προχώρησαν σε μία ανακοίνωσή που μεταξύ άλλων ζητούν να τους δοθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα. Αυτό όμως είναι θέμα της κυβέρνησης πλέον και το όλο ζήτημα είναι τοπικό.

Σύμφωνα μάλιστα με κύκλους του ΔΗΠΕΘΕ η ανακοίνωση των παιδιών μάλλον αδικεί κάπως τον πρόεδρο Αντώνη Βάη που αγωνίστηκε για να πετύχει αυτό το κατ’ εξαίρεση. Όμως από την άλλη η ανησυχία των παιδιών είναι δικαιολογημένη. Ήδη έχει χαθεί 1,5 μήνας των μαθημάτων.