Δημοτικό Συμβούλιο: Μελάς και πάλι πρόεδρος, με διχασμένη την αντιπολίτευση

Είχε γούστο η χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πατρέων για την εκλογή μελών του Προεδρείου. Από τη μία, από τη δημοτική αρχή Πελετίδη δεν είχε διευκρινιστεί αν θα προταθεί για νέα θητεία στην προεδρία ο Παναγιώτης Μελάς και είχε αφεθεί ανοικτό το ενδεχόμενο «έκπληξης» και από την άλλη, τις τελευταίες ημέρες παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν κινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε «να μην λάβει ούτε μία ψήφο πέραν της Λαϊκής Συσπείρωσης» ο προτεινόμενος πρόεδρος από τον Κώστα Πελετίδη. Αλλά δεν το πέτυχαν, γιατί υπήρξαν παρατάξεις που έκριναν διαφορετικά.
Στην συνεδρίαση που έγινε διάζώσης, στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, επανεξελέγησαν στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο Παναγιώτης Μελάς, στη θέση της αντιπροέδρου η Κατερίνα Σολωμού και στη θέση του γραμματέα του Σώματος, ο Ανδρέας Νικολάου.

Ο κ. Μελάς έλαβε 30 θετικές ψήφους, ενώ 11 σύμβουλοι «έριξαν λευκό» και ένας άκυρο. Την κ. Σολωμού στήριξαν με τη θετική ψήφο τους 23 σύμβουλοι, 18 ψήφισαν λευκό και ένας άκυρο. Τον Ανδρέα Νικολάου στήριξαν θετικά 26 σύμβουλοι ενώ 16 ψήφισαν «λευκό». Τον Σεπτέμβριο του 2019, τα μέλη του συμβουλίου με 47 παρόντες και δύο που απουσίαζαν είχαν ψηφίσει υπέρ του Παναγιώτη Μελά με 43 «ναι» και 4 λευκά, υπέρ της Κατερίνας Σολωμού με 42 «ναι» και 6 λευκά (παρόντες 48 σύμβουλοι) και υπέρ του Ανδρέα Νικολάου με 40 «ναι» και 8 λευκά (παρόντες 48 σύμβουλοι).

Μετά το πέρας της εκλογής νέου προεδρείου, το Σώμα του συμβουλίου ψήφισε για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Αθανάσιος Μοδές, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Παναγιώτης Μελάς, Χρήστος Κορδάς, Θόδωρος Ξυλιάς, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, Γιάννης Τσιμπούκης και Πέτρος Ψωμάς.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής οι: Χρήστος Κορδάς, Δημήτρης Πελεκούδας, Αναστασία Τογιοπούλου, Ηρα Κουρή, Χρήστος Μπακαλάρος, Κωνσταντίνος Σβόλης, Ιωάννης Λάμπρου, Αθανάσιος Δούρος.
Τέλος, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης όρισε τους εξής Αντιδημάρχους για την Οικονομική Επιτροπή: Διονύση Πλέσσα (πρόεδρο), Βίβιαν Σαμούρη και Τάκη Πετρόπουλο. Ενώ, για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Μιχάλη Αναστασίου (πρόεδρο), Διονύση Πλέσσα και Νίκο Ασπράγκαθο.