Δειτε πως θα γίνει ο Λαδόπουλος μετα την ανάπλαση

Εμπορικές εγκαταστάσεις και επαγγελματικούς χώρους γραφείων, περιορισμένης όμως κλίμακας, συμπεριλαμβάνει το σχέδιο για την ανάπλαση και χρήση του πρώην εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου, που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα της Πάτρας.

Βασικός στόχος βέβαια του δεύτερου μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στη χώρα, προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ είναι η δημιουργία ενός πολυδύναμου πολιτιστικού, κοινωνικού και διοικητικού κέντρου που θα συνδέσει την παραλία με τον αστικό ιστό.

Στο πλαίσιο αυτό το έργο αφορά υποδομές για τη φιλοξενία των Διοικητικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων, Πολιτιστικά κτίρια/Πολιτιστικές εγκαταστάσεις, κτίρια εκπαίδευσης, όπως ένα νέο μουσικό σχολείο, και κτίρια κοινωνικής πρόνοιας. Μεταξύ άλλων η εισήγηση της Περιφέρειας, που θα «τρέξει» το πρότζεκτ έχοντας λάβει από το Δήμο το δικαίωμα χρήσης για 30 χρόνια, είναι η δημιουργία studio για τη νεολαία,  αιθουσών χορού, χώρων για τη δημιουργία παραρτήματος του Δημοτικού ωδείου και γραφείων διοίκησης για κάλυψη των αναγκών του δήμου.

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ένας βρεφονηπιακός σταθμός για τις ανάγκες της συνοικίας και των εργαζομένων των υπηρεσιών που θα δημιουργηθούν.

Εικόνα απ’ το σχέδιο που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση του εργοστασίου Λαδόπουλου

Παρ’ όλα αυτά το έργο, σύμφωνα με το σχετικό φάκελο, που ενέκρινε πρόσφατα η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα υπό τον αναπλ. Υπ. Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση, προβλέπεται να έχει και εμπορικές χρήσεις «περιορισμένης κλίμακας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αυτές θα είναι εμπορικές εγκαταστάσεις (καταστήματα εμπορικά, εστίασης κοκ), χώρος co-working, ένας μικρός εκθεσιακός χώρος καθώς και επαγγελματικοί χώροι γραφείων. Όλα αυτά, σύμφωνα με το φάκελο, θα συνδέονται με τις χρήσεις διοίκησης που προβλέπονται να χωροθετηθούν.

Το έργο προβλέπει τη δόμηση κτιρίων συνολικού εμβαδού 41.790 τμ. Εξ αυτών:

-Για τη Διοίκηση 24.650 τμ

-Για την Εκπαίδευση 8.800 τμ

-Για τον Πολιτισμό 1.000 τμ

-Για Εστίαση – Αναψυκτήρια 1920 τμ

-Για Διάφορες χρήσεις 5.450 τμ.

Το έργο έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με την εν μέρει στήριξη του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Το τελευταίο αναμένεται να χορηγήσει 25 εκατ. ευρώ.