Γεώργιος Μήλας: «Εφυγε» ένας ξεχωριστός Πατρινός

Κηδεύτηκε την Τετάρτη, από τον Αγιο Νικόλαο Πατρών και ετάφη στο Κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας, ο οικοδόμος, Γεώργιος Μήλας, 86 ετών.

Ο φιλόλογος – λυκειάρχης – πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καλουσιωτών, Σπήλιος Θεοδωρακόπουλος, που για χρόνια συνεργάστηκαν, από αγάπη για το χωριό -με έργα στον τόπο τους- έγραψε για τον εκλιπόντα: «Εφυγε ένας ξεχωριστός, γεννημένος με πληθώρα χαρισμάτων, κυριαρχούμενος από τα ωραιότερα συναισθήματα για τον άνθρωπο και δοσμένος στην υπηρεσία του ανθρώπου μ’ όλο το είναι του! Οικοδόμος, που έχτιζε με υλικά της αγάπης και του ανθρωπισμού. Ανιδιοτελής και ακάματος εργάτης του κοινωνικού συνόλου. Ο,τι αναλάμβανε το έφερνε εις πέρας, έστω κι αν αυτό του στοίχιζε, δείγμα της ευθύτητας και της εμπιστοσύνης που του έτρεφαν οι συναλλασσόμενοι μαζί του.
Ως επίτροπος πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση, ανακατασκευή των Εισοδίων, στις σκάλες του Αγίου Νικολάου. Ο Γιώργης, η ψυχή της Ενορίας, ταξίδεψε για τ’ ανεπίστροφο ταξίδι, αψεγάδιαστος, καλοσύνης γεμάτος, καταδεχτικός, φιλοικτίρμων και φιλεύσπλαχνος, φιλόξενος, αδέκαστος κριτής και ακριβοδίκαιος. Πρότυπο ήθους, που δεν λέκιασε το κοστούμι που φορούσε.
Αυτός ήταν ο Γιώργης, ο μεγάλος απών από εδώ και πέρα, που από ψηλά με τ’ άγρυπνο μάτι του θα παρεμβαίνει και θα δείχνει δρόμους ασφαλείς και σωτήριους»!

Ο δημοτικός αρχηγός, Κώστας Σβόλης και σύσσωμη η παράταξή του, εξέφρασαν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για τον θάνατό του Γ .Μήλα, εκ των παλαιοτέρων μελών της τοπικής ΝΔ, διακεκριμένο στέλεχος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Επαγγελματιοβιοτεχνών και της Συνοικιακής Επιτροπής Βλατερού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΑ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, σε ανακοίνωση, ανέφερε: «Ο Γώργιος Μήλας συνέδεσε το όνομά του με το συνδικαλιστικό κίνημα, υπήρξε από τα αρχαιότερα μέλη της ΝΔ. Με τη σύζυγό του, Ελευθερία δημιούργησαν λαμπρή οικογένεια και τα παιδιά τους, Παρασκευάς, Νίκος και Δημήτρης, προβεβλημένα στελέχη της παράταξης, δίνουν χρόνια τη μάχη για τα ιδανικά και τις αξίες μας, από την πρώτη γραμμή. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος, την εντιμότητα, την έγνοια του για τον συνάνθρωπο και την προσφορά του στην τοπική εκκλησία, την οποία διακόνησε ανιδιοτελώς επί δεκαετίες».