«Βροχή» τα ραντεβού για τα εμβόλια στην Πάτρα – Πάμε για 3.000 την ημέρα στην Αχαΐα

Χωρίς ακυρώσεις και με επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίες συνεχίζεται με σταθερά βήματα το κτίσιμο του τείχους της ανοσίας κατά του κορωνοϊού για την Αχαΐα.  

Το σημαντικό, πέρα από την ταχύτητα στα εμβόλια που έχει προσφέρει η προσθήκη του mega εμβολιαστικού κέντρου της Πάτρας, είναι ότι κατά 95% τα προγραμματισμένα ραντεβού δεν ακυρώνονται και κατά συνέπεια δεν  χάνονται δόσεις.

Τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Αχαΐα, ο δισταγμός και ο φόβος που είχαν  δημιουργήσει τα όσα είχαν ακουστεί για το εμβόλιο της AstraZeneca , δείχνουν να έχουν ξεπεραστεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες  από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30 – 39, αλλά και για τους 40-44, έγινε ένας χαμός από τα ραντεβού που κλείστηκαν διαδικτυακά με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο.

Και όλα αυτά παρόλο που πρόκειται για δύο ηλικιακές κατηγορίες που είναι να εμβολιαστούν με τα εμβόλια της AstraZeneca. Από εκεί και πέρα από τις Μάη και μετά ο αριθμός των εμβολίων που θα γίνονται σε καθημερινή βάση θα αυξηθεί αρκετά και αναμένεται να φτάσει τα 3.000 την ημέρα.

Στην εμβολιαστική διαδικασία είναι να προστεθούν οι άλλες οχτώ γραμμές του mega εμβολιαστικού κέντρου στο νέο λιμάνι, αλλά και κάποιες ακόμα στα ήδη υπάρχοντα κέντρα του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, αλλά και του ΠΓΝ Πατρών.

Με λίγα λόγια αν δεν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και δεν υπάρξει κάποιο τροχοπέδη στην όλη διαδικασία δεν θα αργήσει ο καιρός που θα έχει εμβολιαστεί στην Αχαΐα το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού.