βρηκαν αυτον που είχε κλέψει τον Ευάγγελο Φλωράτο

Κατά την έξοδο του από πολυκατοικία στην Αγίας Σοφίας, συνέλαβαν 45χρονο βουλγαρικής υπηκοότητας οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών. Προηγουμένως είχε αποπειραθεί να κλέψει διαμέρισμα. Στη θέα των ανδρών της Δημόσιας Ασφάλειας που τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούσαν κάθε του κίνηση, σάστισε και έφερε αντίσταση τη στιγμή που του πέρναγαν τις χειροπέδες. Στην κατοχή του μεταξύ άλλων, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας  αντικλείδια και σπρέι πιπεριού.

Πρόκειται για τον δράστη τουλάχιστον 18 διαρρήξεων-κλοπών σε διαμερίσματα που σημειώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Οκτώβριος του 2020, στο κέντρο της πόλης, στην ευρύτερη περιοχή των Υψηλών Αλωνιών και της Αγίας Σοφίας. Ανάμεσα στα σπίτια που «χτύπησαν», ήταν και αυτό του πρώην Δημάρχου Πατρέων Ευάγγελου Φλωράτου, στη συμβολή της Μαιζώνος με τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων.

Με τρεις ομοεθνείς συνεργούς  που φέρεται πως είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, υπολογιστές, τάμπλετ κ.λ.π.), συνολικής αξίας 35.000 ευρώ.

Ο 45χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση κατά αρχής και παράβαση του νόμου περί όπλων, φέρει βαρύ ποινικό μητρώο.

Από την έρευνα των ανδρών της Δημόσιας Ασφάλειας σε συνεργασίας με τις διωκτικές αρχές  του εξωτερικού προέκυψε,   ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει για διάπραξη κλοπών στην Ισπανία και για ληστείες, κλοπές και εμπλοκή σε υποθέσεις σωματεμπορίας και επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στη Βουλγαρία.

Ο συλληφθείς και η ομάδα του που είχαν προτίμηση σε διαμερίσματα του 4ου και 5ου ορόφου πολυκατοικιών λειτουργούσαν βάσει σχεδίου. Παραβίαζαν τους ομφαλούς των κλειδαριών έχοντας βεβαιωθεί, ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, ώστε να έχουν το χρόνο να δράσουν ανενόχλητοι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και η επιλογή των ορόφων δεν ήταν τυχαία. Ο 45χρονος που φέρεται ως  εγκέφαλος των «4», έβαζε στο στόχαστρο τους τελευταίους ορόφους, στους οποίους για να κατευθυνθεί κάποιος χρησιμοποιεί ασανσέρ. Ο ήχος ενεργοποίησης του ανελκυστήρα ήταν ο «συναγερμός» για να τραπεί σε φυγή. Με αυτό τον τρόπο διασφάλιζε το ενδεχόμενο απρόοπτων «συναντήσεων» με τους ιδιοκτήτες – θύματα. Επιπλέον, πάντα είχε μαζί του σπρέι πιπεριού στην περίπτωση που εντός διαμερισμάτων υπήρχαν άτομα.

Ο σεσημασμένος Βούλγαρος, επέστρεψε στην Πάτρα προ τετραημέρου. Ηρθε στην Ελλάδα  από χώρα του εξωτερικού, όπου κατέφευγε μετά την «μπάζα» που έκανε για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Ερευνάται η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και σε άλλες πόλεις ανά την επικράτεια.