“Βουλιάζει” στα λασπόνερα ο Βόλος, χωρίς πόσιμο νερό για 8η μέρα

Λασπόνερα, σκόνη και διαλυμένοι δρόμοι είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον Βόλο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ενώ για όγδοη ημέρα συνεχίζεται ο Γολγοθάς για τους κατοίκους της Μαγνησίας.

Η επαναφορά στην κανονικότητα για τον Βόλο και όλη το νομό, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η πρόσβαση σε πολλές περιοχές δεν είναι εφικτή μετά από τις πλημμύρες και το σπάσιμο πολλών χειμάρρων της Μαγνησίας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η μη υδροδότηση της πόλης του Βόλου με πόσιμο νερό είναι το μέγιστο πρόβλημα που απασχολεί πλέον τις Αρχές και κυρίως τους κατοίκους, αφού οι ειδικοί της ΕΥΔΑΠ που ήρθαν από την Αθήνα επεσήμαναν ότι έχει έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος του υδροδοτικού δικτύου και ότι η μόνη λύση είναι η εγκατάσταση ενός ταχυδιυλιστηρίου που θα διανέμει πόσιμο νερό στην πόλη.

Από την άλλη πλευρά η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου δια του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί σε 15 με 20 ημέρες και προς το παρόν υδροδοτεί μέρος της πόλης του Βόλου με μη πόσιμο νερό με ωράριο και εναλλαγές στις συνοικίες, ώστε να εξυπηρετούνται τα νοικοκυριά με νερό μόνο για οικιακή χρήση.

Παράλληλα, τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Βόλου εργάζονται νυχθημερόν και πλένουν δρόμους και πλατείες με μηχανήματα υψηλής πίεσης για να απομακρύνουν την λάσπη και να δοθούν στην κυκλοφορία σε κανονικές συνθήκες οι κεντρικές λεωφόροι και οι νευραλγικές οδικές αρτηρίες μέσα στην πόλη.