ΑΧΑΪΑ: 6 νέα ξενοδοχεία αποκτά η περιοχή

Η Δυτική Ελλάδα προσπαθεί να συνέλθει από το «σοκ» της κατάρρευσης των εσόδων και των αφίξεων τουριστών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει απτό, με νέα πρότζεκτ αξίας εκατομμυρίων ευρώ να βρίσκονται στα σκαριά.
Προ ημερών, υπεγράφη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο και στο καθεστώς «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων», 39 νέων επενδυτικών σχεδίων, εκ των οποίων τα έξι αφορούν στην ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αχαΐα.

Η προσπάθεια που επιχειρείται είναι διττή: αφενός η αύξηση της απασχόλησης και αφετέρου η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος προς την κατεύθυνση της ποιότητας που θα φέρει τουρίστες υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων.

Ετσι, στις νέες εντάξεις, την μερίδα του λέοντος λαμβάνει η Πάτρα με τέσσερις νέες ξενοδοχειακές μονάδες:

  •  Η εταιρεία ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΚΕ πρόκειται να δημιουργήσει νέα τουριστική μονάδα 3* δυναμικότητας 25 κλινών, σε σύνολο 13 δωματίων, με ενισχυόμενο κόστος επένδυσης 400.000 ευρώ
  • Η εταιρεία ΚΑΠΑ GROUP & ΣΙΑ σχεδιάζει την δημιουργία νέας τουριστικής μονάδας – ξενοδοχείου 3* δυναμικότητας 34 κλινών, σε σύνολο 17 δωματίων, με ενισχυόμενο κόστος επένδυσης τις 700.000 ευρώ.
  • Επίσης, στην Πάτρα πρόκειται να δημιουργηθεί ξενοδοχειακή μονάδα 2* δυναμικότητας 9 δωματίων και 28 κλινών από την εταιρεία «Είδη Αμφίεσης ΕΠΕ», ενισχυόμενου κόστους επένδυσης 713.000 ευρώ.
  • Η εταιρεία MERAMOS ΙΚΕ προωθεί επένδυση με την ίδρυση ξενοδοχείου 3* δυναμικότητας 24 κλινών, 12 δωματίων ενισχυόμενου κόστους επένδυσης το ποσό των 480.000 ευρώ.
  •  Στην Αιγιάλεια, εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό νόμο, η ίδρυση οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης (camping) 3* δυναμικότητας 30 θέσεων και 120 ατόμων της εταιρείας ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, ενισχυόμενου κόστους επένδυσης 400.700 ευρώ
  • Τέλος, στα Καλάβρυτα προωθείται η ίδρυση σε διατηρητέο κτίριο, νέας ξενοδοχειακής μονάδας 3*, 8 οχτώ δωματίων, 21 Κλινών από την εταιρεία Κόγκας Νικόλαος ΙΚΕ, ενισχυόμενου κόστους επένδυσης 444.000 ευρώ.