Αχαΐα: Με «παρελθόν» ο ταχυδρόμος που σκηνοθέτησε ληστεία

Επικαλέστηκε σοβαρά οικονομικά προβλήματα προκειμένου να δικαιολογήσει τη ληστεία από κρανοφόρους μοτοσικλετιστές με την απειλή όπλου που σκηνοθέτησε προκειμένου να «καρπωθεί» 20.000 ευρώ, ωστόσο ο 44χρονος αιγιώτης υπάλληλος των ΕΛΤΑ φαίνεται πως έχει παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο ταχυδρομικός διανομέας φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης σημαντικών χρηματικών ποσών που σημειώθηκε προ ετών, όταν εργαζόταν ως υπάλληλος σε γραφείο γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας. Κατά πληροφορίες τη «δουλειά» έκανε μαζί με στενό πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που απασχολείτο και εκείνο στην ίδια επιχείρηση. Η παράνομη δράση τους αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες πελατών και έτσι βρέθηκαν να έχουν «ανοικτούς λογαριασμούς» με τη δικαιοσύνη, καθώς ακόμα δεν έχουν υπάρξει τελεσίδικες αποφάσεις.

ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ ΓΙΑ «ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ»; 

Ο 44χρονος παντρεμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, προσελήφθη ως συμβασιούχος των ΕΛΤΑ τον Μάρτιο του 2021, έχοντας αναλάβει την αρμοδιότητα διανομής συντάξεων στα χωριά του Διακοπτού Αιγιαλείας. Προ μηνών μπήκε στο στόχαστρο της υπηρεσίας μετά από σχετική ενημέρωση ηλικιωμένου, πως δεν έχει παραλάβει επί τετράμηνο τη σύνταξη του, περίπου 2.500 €. Κατά την εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε από τα ΕΛΤΑ μετά την καταγγελία, όπως πληροφορείται η «Π», ο ταχυδρομικός διανομέας υπέβαλλε πλαστή βεβαίωση από τη ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr, εμφανίζοντας ως παραλήπτη της σύνταξης τον γιο του καταγγέλλοντα. Και μπορεί όπως ανέφεραν πηγές στην «Π» να κατάφερε να «κουκουλώσει» την πράξη του και να «ξεγελάσει»  το σύστημα, ωστόσο η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση του από ην υπηρεσία είχε ξεκινήσει. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν να έφτασαν στα αυτιά του οι ψίθυροι πως δεν επρόκειτο  ν’ ανανεωθεί η σύμβαση του, στις αρχές Σεπτεμβρίου λίγες ημέρες δηλαδή μετά τη διάπραξη της  «ληστείας» σε βάρος του.

«ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»
Τα κενά που διαπίστωσαν κατά την περιγραφή του συμβάντος της 31ης Αυγούστου οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας που χειρίστηκαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση και κλήθηκαν από το ίδιο το «θύμα» να μεταβούν στον επαρχιακό δρόμο προς Μαμουσιά, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, ήταν αρκετά για να «στριμώξουν» τον 44χρονο. Πριν προβεί στην ομολογία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», προέβαλε τον ισχυρισμό πως σκέφθηκε το σενάριο της ληστείας προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έχασε τα λεφτά(!) που μετέφερε. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψη του, υπέδειξε στους αστυνομικούς χωράφι, όπου είχε κρύψει 19.880 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στην υπεύθυνη του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ.

Σε βάρος σχηματίσθηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, ψευδή καταγγελία, ψευδή κατάθεση και απιστία, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.