Αχαΐα: Εκτιμήσεις για κενά σε παράλληλη στήριξη και ειδική αγωγή

Μπορεί την φετινή χρονιά να μην παρατηρούνται κενά στους αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στους δασκάλους και στα νηπιαγωγεία της Πάτρας και της Αχαϊας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Σύμφωνα με τον σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας και τον πρόεδρο του Νίκο Θεοδωρόπουλο, οι εκτιμήσεις τους λένε ότι υπάρχουν αρκετά κενά στον τομέα της παράλληλης στήριξης, με έναν εκπαιδευτικό να αντιστοιχεί σε τρία με τέσσερα παιδιά, «σπάζοντας» τον κανόνα που θέλει για την εκπαίδευση στους μαθητές που έχουν κάποιας μορφής μαθησιακής δυσκολίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, του dete.gr δεκάδες είναι οι αιτήσεις που βρίσκονται στην αναμονή στα δύο ΚΕΔΑΣΥ της Πάτρας, τον φορέα δηλαδή που εγκρίνει μέσα από τις επιτροπές που έχει το αν χρειαστεί ένα παιδάκι παράλληλη στήριξη στα μαθήματα που κάνει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη έχουν γίνει από το τέλος της περασμένης άνοιξης και οι γονείς ακόμα περιμένουν να τους καλέσουν για να περάσουν από την επιτροπή.

Κάτι που συμβαίνει λόγω των πολλών αιτήσεων που έχουν γίνει τόσο στα παιδιά του νηπιαγωγείου, όσο και στα παιδιά του δημοτικού. Οι εκτιμήσεις λένε ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτούς θα κληθούν από τον Νοέμβριο και μετά όταν η σχολική χρονιά θα κοντεύει να φτάσει στο τέλος της μισής σεζόν. 

Πάντως, κενά αναμένεται να υπάρξουν και στα σχολεία της ειδικής αγωγής. Ωστόσο, ξεκάθαρη εικόνα σε ότι αφορά τα κενά σε όλα τις μορφές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  θα υπάρξει από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά όταν τα σχολεία πλέον θα έχουν ανοίξει.