Αυτό είναι το κεντρικό κατάστημα που είχε στην Πάτρα ο παπάς που “φέσωσε” προμηθευτές με 1 εκατ

 Μία ανακοίνωση σε κατάστημα με παπούτσια, στην οδό Μαιζώνος λίγο πριν την Γούναρη, προκαλεί απορίες. Το μαγαζί κλείνει. Ιδιοκτήτης του γνωστός Πατρινός, με παιδιά και καταγωγή από τη Δυτική Αχαϊα.

Λίγο αργότερα «σκάει» η «βόμβα»: Ο έμπορος υποδημάτων έγινε παπάς στην Αθήνα! Τότε δήλωνε πως η κρίση δεν του επέτρεπε να συνεχίσει το επάγγελμά του κι επειδή πάντα είχε σχέση με την Εκκλησία, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Θεού! Τόνιζε ότι είναι καλός οικογενειάρχης, πως λατρεύει τη γυναίκα, τα παιδιά του και ζητούσε μέχρι και συγγνώμη από όσους τυχόν είχε αδικήσει! Οι γείτονες έκαναν τον σταυρό τους, μαθαίνοντας πως ο άνδρας αποφάσισε να φορέσει τα ράσα.

Λίγο αργότερα, μέσα στο 2012, «σκάει» κι άλλη «βόμβα»: Μαθεύτηκε ότι μπορεί να έκλεισε το μαγαζί, μπορεί να φόρεσε ράσο στα Βριλήσσια, όμως άφησε πίσω του τόσα χρέη που μάλλον δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος του για τον Παράδεισο! Οπως αποκαλύφθηκε, ο εν λόγω έμπορος, με τη βοήθεια συγγενικού του προσώπου, αρχιμανδρίτη στην Αττική, χειροτονήθηκε κληρικός για να γλυτώσει από τον οικονομικό «Γολγοθά» που ανέβαινε, αφού χρωστούσε παντού! Ετσι μπορεί να κατέβασε ρολά, όμως αρκετοί προμηθευτές του τον έψαχναν από τότε!

Το περιβάλλον του πάντως ισχυριζόταν, τότε, πως θα προσπαθήσει να ξεπληρώσει πιστωτές ή προμηθευτές, όμως θα αργήσει, γιατί από τη μία η κρίση και οι περικοπές στον μισθό του ως ιερέας και από την άλλη τα μεγάλα χρέη του δεν θα ξεμπέρδευε εύκολα. Και τελικά όσοι εκτιμούσαν ότι αυτό θα συνέβαινε, επαληθεύτηκαν!.

«Από μένα είχε πάρει δύο εργαλεία. Μου είπε θα μου φέρει τα λεφτά, τον πίστεψα, γείτονας ήταν. Εκανε όμως την κορόϊδα και κάποια στιγμή έκλεισε το μαγαζί και εξαφανίστηκε» λέει ιδιοκτήτης καταστήματος ακριβώς απέναντι από το πρώην κατάστημα υποδημάτων του… παπά.

«Συνεχώς έβαζε ταμπέλες στο μαγαζί πως κάνει ανακαίνιση. Πριν από αυτό τοποθετούσε πινακίδες με προσφορές. Τελικά, μία Κυριακή τα έβγαλε όλα και την κοπάνησε» λέει ο πατρινός ιδιοκτήτης του καταστήματος, στον οποίον οφείλει αρκετά μισθώματα. Οπως αποκάλυψε, γνωρίζει καλά πως ο έμπορος είχε συγγενή αρχιμανδρίτη, που φαίνεται πως τον έπεισε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει κι εκείνος του έβαλε το ράσο! «Πού να ήξερε όμως πόσα χρωστάει στην Πάτρα…» καταλήγει.

Ολα αυτά τα χρόνια κανένας δικαστικός επιμελητής δεν μπορούσε να τον βρει. Ολες οι αποφάσεις και μηνύσεις πήγαιναν… αγνώστου διαμονής. Ο πρώην έμπορος επιχείρησε στην αρχή να πείσει τα θύματά του πως ήταν κάποιος άλλος, στη συνέχεια, όμως, αναγκάστηκε να πει την αλήθεια!

Ο παπάς πιάστηκε στα πράσα σε νεκροταφείο της περιοχής από Θεσσαλονικιό προμηθευτή, που του χρωστούσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Εκτιμάται ότι τα χρέη του φθάνουν το 1 εκατ. €., που σημαίνει ότι εδώ και 11 χρόνια όχι μόνο κάνει τον παπά, αλλά έκανε… και την πάπια!

Ο «κατηγορούμενος» ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2021.

Το 2011 – 2012 αποφοίτησε από τη Ριζάρειο ιερατική σχολή και στη συνέχεια συμμετείχε σε προγράμματα κατάρτισης κληρικών του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης. Από το 2012 και μετά ιερατεί και λειτουργεί σε διάφορες ενορίες.

Το 2012 διορίστηκε ως εφημέριος της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως έως και το 2021 και εδώ και 2 χρόνια είναι προσωρινός εφημέριος σε ενορία στα Βριλήσσια.