Αυτός είναι ο Πατρινός που προκάλεσε το τροχαίο με τα δύο παιδιά!

Ο θρήνος δεν λέει να σταματήσει στην πόλη, μετά την τραγωδία της περασμένης Πέμπτης με δύο νέα παιδιά, τον Γιάννη Στεργίου και τον Γιώργο Παπαδόπουλο να πέφτουν νεκρά στο οδόστρωμα. Και ενώ για αρκετές ώρες τα σενάρια για το τροχαίο δυστύχημα έδιναν και έπαιρναν, ένα βίντεο από παρακείμενο κατάστημα, ήρθε να «φωτίσει» όλες τοις σκοτεινές πλευρές της τραγωδίας. Και να δείξει το «πράσινο» στο διάβα των παιδιών. Εχει σημασία η ταχύτητα, το αν η μηχανή ήταν ανασφάλιστη; Καμία, όπως δηλώνει κατηγορηματικά στην «Γνώμη» ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Κατά τον γνωστό νομικό που έχει ασχοληθεί με δεκάδες τέτοια τροχαία δυστυχήματα, ο οδηγός του ΙΧ που φέρει την αποκλειστική ευθύνη θα δικαστεί με τον νόμο που ισχύει μέχρι σήμερα και όχι με την αναθεωρημένη διάταξη 290Α του νέου Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε με εισήγηση του αρμόδιου υπουργού κ. Φλωρίδη. Η διάταξη αυτή θα ισχύσει για πράξεις που θα γίνονται από την 1η Μαϊου 2024. Από εκείνη την ημέρα και μετά προβλέπονται ποινές καθείρξεως 10 έως και 15 ετών για κάθε θάνατο που προκαλείται μετά από παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση προτεραιότητας, μέθης κλπ. Αυτός όμως ο οδηγός θα δικαστεί με βάση την ισχύουσα διάταξη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (αυτό περιέγραφε και η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο) και θα του επιβληθεί ποινή 2 έως και 8 ετών για κάθε θάνατο. Θα γίνει συγχώνευση ποινών και σίγουρα θα εκτίσει κάποια χρόνια στην φυλακή. Ο οδηγός του ΙΧ που παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη μπορεί να διεκδικήσει μέσω του δικηγόρου του, κάποιο ελαφρυντικό. Αν το Δικαστήριο το αποδεχθεί τότε οι ποινές του μειώνονται και ξεκινούν από 1 έως και 5 έτη για κάθε θάνατο. Και επειδή πολλά ειπώθηκαν για την ταχύτητα της μηχανής κλπ ο κ. Κούγιας ήταν ξεκάθαρος: «Και με 200 να πήγαιναν, αυτό έχει να κάνει με τροχονομική παράβαση. Δεν προκάλεσαν θάνατο ή τραυματισμό»!

Ποιος όμως είναι ο οδηγός του ΙΧ που έκανε την στροφή στο φανάρι της Εθνικής οδού, αριστερά στην Αρέθα και προκάλεσε το μακελειό; Πρόκειται για 30χρονο  Πατρινό, τον Α.Π., ο οποίος έχει δραστηριότητα και στη Ζάκυνθο και ασχολείται με την εστίαση. Και ο ίδιος τραυματίστηκε και νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο, όμως θεωρείται κρατούμενος μέχρι να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Τραγική ειρωνία; Και ο πατέρας του άτυχου Γιάννη Στεργίου, έχει  ειδικότητα του σεφ και εργάζεται σε γνωστό κατάστημα εστίασης της Ρήγα Φεραίου.

Οι φίλοι των δύο παιδιών, του Γιάννη και του Γιώργου δεν έχουν σταματήσει να θρηνούν. Μαζεύτηκαν στο σημείο της τραγωδίας, έγραψαν μήνυμα στην άσφαλτο, γέμισαν περιμετρικά την κολόνα με κεριά, τμήματα της μηχανής με την οποία σκοτώθηκαν τα παλικάρια, λουλούδια κλπ. Στον Αγιο Νεκτάριο έγραψαν στο πεζοδρόμιο με κόκκινα γράμματα την ημερομηνία της τραγωδίας και τα αρχικά των ονομάτων τους. Στις κηδείες των δύο παλικαριών, το Σάββατο, οι φίλοι τους πήγαν ντυμένοι στα λευκά, με μηχανάκια, και «γκάζωναν» για να τιμήσουν τη μνήμη τους. Επικήδειους εκφώνησαν δύο καθηγητές τους από το ΕΠΑΛ.

Ο φάκελος για την Τροχαία Πατρών παραμένει ανοιχτός αφού θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις. Στην δικογραφία έχει συμπεριληφθεί και το βίντεο που αποκαλύπτει πώς η μηχανή των νεαρών είχε «πράσινο» στην διασταύρωση της Εθνικής με την Αρέθα, στο ρεύμα προς Πάτρα.