Αυτός είναι ο εμπρηστής του Abbey στα Ψηλαλώνια! Η Ασφάλεια… τον έχει στο χέρι!

Ηταν ξημερώματα 25ης Ιανουαρίου, όταν το καφέ – εστιατόριο «Αbbey» στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην Πάτρα παραδόθηκε στις φλόγες. Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. Οι έρευνες των Αρχών από την πρώτη στιγμή μπορεί να «έδειξαν» εμπρηστική ενέργεια από πρόθεση και το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας της επιχείρησης που διεσώθη της πυρκαγιάς να «έδωσε» τους δράστες, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση τους, δυο εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες.

Για την ώρα, η ταυτότητα των φυσικών, αλλά και ηθικών αυτουργών, μπορεί να αποτελεί «γρίφο», ωστόσο  η έρευνα διευρύνεται μετά από μαρτυρία «κλειδί», που υποδεικνύει συγκεκριμένο πρόσωπο ως βασικό ύποπτο. Πρόκειται για άνδρα που είχε επαγγελματική σχέση με τον επιχειρηματία και μετά τη λήξη της συνεργασίας τους φέρεται να είχε εκτοξεύσει απειλές…πως θα του κάψει το μαγαζί! Η συγκεκριμένη μαρτυρία εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνονται καταθέσεις από άτομα που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στοιχεία για την εξιχνίαση της.

Kαθυστέρηση καταγράφεται στη διαδικασία άρσης απορρήτου, που έχει υποβληθεί στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου οι Αρχές να έχουν στη διάθεση τους τη λίστα με τα ενεργά στίγματα κινητών τηλεφώνων, που εξέπεμπαν το επίμαχο χρονικό διάστημα της 25ης Ιανουαρίου, στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών και την ευρύτερη περιοχή.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, αυτό που έχει προκύψει είναι πως στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τρία άτομα, τα οποία λίγο πριν δράσουν συναντήθηκαν σε περιοχή πλησίον της πλατείας και εν συνεχεία με τα οχήματα τους, ένα ιχ αυτοκίνητο και ένα λευκό δίκυκλο τύπου σκούτερ, κατευθύνθηκαν έξω από το κατάστημα. Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου και ο οδηγός του δικύκλου είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εμπρηστικής ενέργειας, καθώς μετά την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού καμερών ασφαλείας, είναι τα πρόσωπα που πυρπόλησαν την επιχείρηση. Στη συνέχεια, τα δυο οχήματα φαίνεται να διαφεύγουν μέσω της οδού Μεσολογγίου και να χάνονται στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.