Αυτοί είναι οι δυο επιβάτες του μονοκινητήριου που συνετρίβη στην Ηλεία

O εκπαιδευτικός και πιλότος Δημήτρης Βασιλείου είναι ο ένας νεκρός του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε στον Πύργο.

Το μικρό κόκκινο αεροπλάνο που πετούσε κάθε Σαββατοκύριακο πάνω από τον Πύργο, το Κατάκολο, την Αμαλιάδα και την Κουρούτα πιλόταρε ο Ηλείος δάσκαλος δημοτικού σχολείου και μάλιστα ήταν και ο μοναδικός εκπαιδευτικός στην Ελλάδα που έχει αποκτήσει πτυχίο πιλότου.

Ο ίδιος μάλιστα είχε αυτοσυστηθεί ως εξής:

« Γεννήθηκα στη Χαριά Ηλείας το 1962 και είμαι παιδί αγροτικής οικογένειας.Το 1984 διορίστηκα ως αναπληρωτής δάσκαλος στην Αγία Άννα μαζί με τον  φίλο μου τον Γιάννη Παναγόπουλο που ήταν και δήμαρχος  στο Καράτουλα. Ένα διάστημα εργάστηκα στην Αθήνα, επέστρεψα στην Ηλεία όπου έχω περάσει από πολλά σχολεία της περιοχής. Τα περισσότερα χρόνια ήμουν σε ολιγοθέσια σχολεία, τα οποία ήταν καθοριστικά στην πορεία μου γιατί άφησαν πολλά καλά και πολλές εμπειρίες. Στα ολιγοθέσια ο δάσκαλος βλέπει πραγματικά την δουλειά που κάνει. Τα τελευταία 13 χρόνια ήμουν στην Αγία Μαύρα και τα χαρακτηρίζω εξαιρετικά χρόνια. Η οργανική μου θέση είναι στο 6ο δημοτικό , βρέθηκα στο γραφείο των σχολικών συμβούλων ως διοικητικός και προσωρινά για λίγες μέρες αποσπάστηκα στο 1ο δημοτικό Αμαλιάδας».

Για τον κυβερνήτη του αεροσκάφους μίλησε στο newsit.gr, o κουμπάρος του, Νίκος Κοτσώνης. «Ο πιλότος μένει στην Αμαλιάδα. Είναι μέλος της Αερολέσχης Πύργου. Είχε φύγει από το Μεσολόγγι και τα Χάρια που έπεσε το αεροσκάφος είναι το χωριό του», λέει στο newsit.gr ο κουμπάρος του πιλότου και αντιδήμαρχος Πύργου, Νίκος Κοτσώνης. Και προσθέτει: «Έπεσε κοντά σε ένα από τα τελευταία σπίτια του χωριού. Ο κουμπάρος μου ήταν τρελός με τις πτήσεις. Το αεροσκάφος πρέπει να έπαθε κάποια μηχανική βλάβη ή να συνέβη κάτι άλλο γιατί όπως μου είπαν οι κάτοικοι του χωριού το έβλεπαν πολύ πριν φτάσει στο χωριό να χάνει ύψος. Πλήρωσε το πάθος να πετάει. Ότι κι αν έγινε το μυστικό θα το πάρει μαζί του. Ήταν παντρεμένος κι είχε δύο παιδιά ηλικίας 25 και 30 ετών».