Αυτή είναι η Αχαιή Εισαγγελέας που στέλνει στο εδώλιο 87 “επώνυμους” Πατρινούς

Ηταν αναμενόμενη η απόρριψη του αιτήματος για αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που στρέφεται κατά 88 στελεχών και πελατών της υπό εκκαθάριση Αχαϊκής Τράπεζας, με την κατηγορία της απιστίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», μετά το αίτημα στελεχών της τράπεζας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας χρέωσε την υπόθεση στην αντιεισαγγελέα του ΑΠ Αδαμαντία (Νάντια) Οικονόμου, η οποία σημειωτέων έλκει την καταγωγή της από την Βλασία Αχαΐας και είναι αδελφή του προέδρου Εφετών Πάτρας Γιώργου Οικονόμου.

Το αναμενόμενο της απορριπτικής απόφασης, πάντα κατά την ίδια αξιόπιστη πηγή μας, εστιάζεται στο γεγονός ότι η κ. Οικονόμου δεν υπεισήλθε τελικά στην ουσία της υπόθεσης. Τούτο συμβαίνει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και γι’ αυτό οι αναιρέσεις, κατά καιρούς, από τον Αρειο Πάγο είναι ελαχιστότατες…

«Η έμπειρη αντιεισαγγελέας μάλλον βρήκε καλογραμμένη την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών οπότε δεν χρειάστηκε να αναζητήσει αναιρετικά στοιχεία», ήταν η επισήμανση έγκυρου εισαγγελικού λειτουργού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η κ. Οικονόμου έχει διαγράψει αξιομνημόνευτη εισαγγελική διαδρομή και δείγμα της άριστης κατάρτισής της είναι το γεγονός ότι επελέγη για τη θέση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου από το αρμόδιο Συμβούλιο, ομόφωνα, ήτοι με ψήφους 15-0.

Θυμίζουμε ότι η αχαιή λειτουργός της Θέμιδας ήταν εισαγγελέας της έδρας στην πιο ιστορική δίκη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και είχε προτείνει να δοθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες της «Χρυσής Αυγής» πλην του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά. Η εισήγησή της είχε προκαλέσει πάρα πολλές αντιδράσεις, αλλά η ίδια δεν την διαφοροποίησε, καθότι όπως είχε αφήσει να εννοηθεί, λειτούργησε βασιζόμενη σε αυστηρά νομική τεκμηρίωση της εισήγησής της χωρίς να επηρεάζεται από το πολιτικό κλίμα…