Αυτή ήταν η αιτία της έκρηξης και της φωτιάς στο “κλαμπ” της οδού Γεροκωστοπούλου

Οι περίοικοι των πεζοδρόμων Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου καθώς και οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καταστημάτων πετάχτηκαν έντρομοι από τους χώρους που βρίσκονταν ακούγοντας μία εκκωφαντική έκρηξη. Και μόλις το βλέμμα τους έπεσε στο σημείο από το οποίο ακούστηκε το “μπαμ” είδαν και φλόγες! “Ακουσα την έκρηξη στην οδό Μαιζώνος και Πλ. Γεωργίου, έτρεξα στο “Χωριάτικο” κοίταξα προς τα κάτω… και είδα την φωτιά” δηλώνει ιδιοκτήτης καφέ της περιοχής.

Οι αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος μιλούν για δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων είχε ανέβει σε μία σκάλα ενώ ο άλλος… την κρατούσε από κάτω. Ηταν 11 τη νύχτα, αρκετός κόσμος περνούσε από τους πεζοδρόμους, αλλά οι δύο νεαροί φαίνεται πως δεν υπολόγισαν τίποτα. Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός καθώς η έκρηξη ήταν ισχυρή και ο ένας εκ των δύο ήταν πάνω στη σκάλα, στην πρόσοψη ενός κτιρίου στο οποίο λειτουργεί κατάστημα διασκέδασης. Ευτυχώς η πυρκαγιά – αποτέλεσμα της έκρηξης, δεν πήρε έκταση όμως λόγω του συμβάντος κάποιες “φάσεις” ρεύματος άλλων γειτονικών καταστημάτων τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκτιμά ότι οι νεαροί επιχειρούσαν ρευματοκλοπή (δεν γνωρίζουμε για λογαριασμό ποιας επιχείρησης) άλλωστε έγιναν καπνός μετά το συμβάν! Πήραν τη σκάλα στα χέρια, “ανέβηκαν” στην Πλ. Γεωργίου, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από περιοίκους και διερευνά την υπόθεση.