Ασυλο Ανιάτων Πάτρας: Τρεις γνωστοί Πατρινοί… στο Τμήμα!

Της κακομοίρας χθες το απόγευμα στο Ασυλο Ανιάτων Πάτρας όταν ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Θεόδωρος Παπαγεωργόπουλος κάλεσε την Αστυνομία για να παρέμβει κατά τα Προέδρου και του Διευθυντή. Τόσο η Γωγώ Καραλή όος και ο Αρης Γκατζόγιας πήγαν  στο Αστυνομικό Τμήμα καθώς επίσης και ο Πρόεδρος των εργαζομένων. Η κυρία Καραλή μάλιστα επικαλέστηκε τον κορονοϊό και πήγε με τα πόδια μέχρι την Ερμού, ενώ οι άλλοι με το όχημα της Αστυνομίας. Στο Α.Τ. έγινε καταγραφή του συμβάντος και θα ακολουθήσει μήνυση σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Π» ο κ. Παπαγεωργόπουλος. «Η  νομοθεσία αλλά και η δικαστική απόφαση είναι σαφής και η Διοίκηση καταπατά αυτές τις αποφάσεις» τονίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Χθες το μεσημέρι στο Ιδρυμα απασχολούνταν 6 άτομα αντί για 8 με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, ένα άτομο να καλείται να εξυπηρετήσει… 30 ασθενείς! Η διοίκηση κατά την καταγγελία, δεν στελεχώνει όπως πρέπει τις βάρδιες στο πλαίσιο της «οικονομίας» παραβιάζοντας το άρθρο 306 του Π.Κ. που αναφέρει: «Η διάθεση ανεπαρκούς προσωπικού νοσηλευτών  και καθαριστριών συνιστά το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο»! «Εχουμε δώσει λύση. Να στελεχώνουν το προσωπικό με κάποιον που έχει ρεπό και είναι «σταντ μπάϊ» και να του δίνουν το ρεπό εν καιρώ, αφού φυσικά πληρωθεί με βάση όσα λέει ο νόμος. Όμως η Πρόεδρος μας λέει πως… αυτό κοστίζει! Και εμείς ρωτάμε: Όταν δίνουν μπόνους σε κάποιους εργαζόμενους δεν κοστίζει;

Θα πρέπει να τονιστεί πως οι συνδικαλιστές του Ασύλου έχουν ήδη στείλει επιστολές στον πρώην αντιμεπεριφερειάρχη Αντώνη Χαροκόπο και στον Περιφερειάρχη Αχαϊας Χαράλαμπο Μπονάνο ώστε να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Ιδρυμα. Η «Π» επικοινώνησε με την κυρία Καραλή η οποία όμως προς το παρόν δεν έδωσε απάντηση. Επιφυλασσόμεθα να την δημοσιεύσουμε όταν απαντήσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προ μηνός το Σωματείο είχε καταγγείλει απόλυση εργαζόμενης: «Το σωματείο μας καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης, που αφορά την άδικη και καθαρά εκδικητική απόλυση της συναδέλφου μας. Τέτοιου είδους πράξεις εκφοβισμού, δεν μας πτοούν, αντίθετα μας συσπειρώνουν ακόμη περισσότερο. Όλοι οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο πλευρό της απολυμένης συναδέλφου ,την στηρίζουμε,τα ης συμπαραστεκόμαστε και θα το κάνουμε σαφές σε όλους τους τόνους, πως δεν θα επιτρέψουμε, συνεπικουρούμενοι για μια ακόμα φορά την δικαιοσύνη ,η συνάδελφος μας, να γίνει η πρώτη ύλη στην κρεατομηχανή του νόμου Χατζηδάκη, που με αγάπη αγκάλιασε η φιλάνθρωπη διοικηση του Ασύλου Ανιάτων, πετώντας την στον δρόμο ανερυθρίαστα και χωρίς  αιτιολογία.. Καμία απόλυση δεν γίνεται δεκτή, καμία απόλυση δεν είναι ανεκτή»!