ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ: Σκότωσαν την γυναίκα μου! Η τραγωδία με την μάνα των 4 παιδιών

Ηταν 8 Νοεμβρίου του 2020, όταν ο Απόστολος Κόλλιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», μίλησε για πρώτη φορά για τον δολοφόνο της σύζυγου του Αναστασίας και μητέρας των τεσσάρων παιδιών τους, λέγοντας πως δεν αποκλείεται να πρόκειται για πρόσωπο του στενού περίγυρου της οικογένειας.

O Απόστολος Κόλλιας

«Το άσχημο ξέρετε ποιο είναι; Να υπάρχει κάποιο πρόσωπο εδώ, συγγενής ή οποιοσδήποτε και να με χτυπά στην πλάτη και να μου λέει κουράγιο, κάνε υπομονή. Το φαντάζεστε; Σκέφτομαι πως ο δολοφόνος της μπορεί να είναι δίπλα μου» είχε δηλώσει, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να βρω μια λύση. Μέσα σε όλα τα σενάρια σκέφτομαι τα πάντα. Η γυναίκα μου δεν πήγαινε ποτέ μακριά, μέχρι την Οβρυά για ψώνια και επέστρεφε. Πιστεύω πως είναι κάτι κοντινό».

Ανακαλώντας στη μνήμη του συζητήσεις και στιγμές με την 51χρονη που εξαφανίστηκε στις 13 Ιουνίου του 2019 από το σπίτι τους στην Αγριλιά Ερυμάνθου και μια ημέρα μετά βρέθηκε νεκρή, από ψαρά στη θαλάσσια περιοχή «Κρυφή» των Ισθμίων, στην προσπάθεια να βρει κάτι, να εντοπίσει το ίχνος που θα τον οδηγήσει στο φως είχε πει: «Ημασταν μια χαρά, στην οικογένειά μας, στη δουλειά μας δεν είχε δείξει κάτι ανησυχητικό. Για να φτάσει ένας άνθρωπος να φύγει έπρεπε να υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα. Εμείς δεν είχαμε. Κάναμε 4 παιδιά που τα μεγαλώσαμε με αγωνία, με φτώχεια, δεν είχαμε προβλήματα ποτέ, τα σπουδάσαμε, ήμασταν μια αγαπημένη οικογένεια. Και ως σύζυγοι, δεν είχαμε κάτι, δεν είχαμε τσακωθεί. Εάν υπήρχε κάτι που τη «βασάνιζε» θα το είχε πει. Πώς έφτασαν τα πράγματα εκεί; Γιατί δεν έκατσε να μιλήσει σε κάποιον, σ΄εμένα;»

ΤΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΠΟΥ «ΕΔΕΙΧΝΑΝ» ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Οπως είχε αποκαλύψει στην «Π» ο γνωστός ποινικολόγος Θ. Διαμαντόπουλος, τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιατροδικαστική έρευνα συνηγορούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά για δολοφονία. «Πρώτον οι κακώσεις που φέρει είναι συμβατές με πτώση από μεγάλο ύψος. Ομως, αν υποθέσουμε ότι έπεσε από τον Ισθμό της Κορίνθου, η πορεία της πτώσης της, από την γέφυρα έως στο νερό, δεν ανακόπτεται από κάποιον βράχο που να δικαιολογεί τόσο βαριές κακώσεις.

Δεύτερον, η περιοχή που βρέθηκε δεν μπορεί να δικαιολογήσει το σενάριο της αυτοκτονίας, καθώς πιθανή πτώση της γυναίκας από την κορυφή της ακτής στη θάλασσα δεν δικαιολογείται, καθώς η πλαγιά είναι καλυμμένη από θαμνώδη έκταση, κατά συνέπεια το σώμα της θα συγκρατείτο από τους θάμνους. Ακόμα και εάν το σώμα της κατόρθωνε να ξεπεράσει την πυκνή βλάστηση, θα κατέληγε στη ξηρά, αφού η ακτή είναι αρκετά μέτρα μακριά από τη θάλασσα».

TΟ 2020 ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ

Οπως είχε γράψει η «Π», τον Ιούλιο του 2019, ο δικηγόρος της οικογένειας, πατρινός ποινικολόγος Θανάσης Διαμαντόπουλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ΄αγνώστων και στις αρχές Αυγούστου του 2020, ο Εισαγγελέας Πατρών άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστου. Πλέον μετά από μια αδικαιολόγητη «νεκρά» περίοδο ερευνών, η επί της ουσίας ανάκριση ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο!

Το αρχικό πόρισμα για το θάνατο της 51χρονης μητέρας, έκανε λόγο για αυτοχειρία, γεγονός που από την πρώτη στιγμή αντέκρουσε η οικογένεια, καθώς οι προθανάτιες κακώσεις που έφερε στο σώμα, βάσει των ευρημάτων της νεκροψίας – νεκροτομής, κατέρριπταν το σενάριο του πνιγμού.

ΟΙ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ.. «ΓΡΙΦΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ 51ΧΡΟΝΗ!

Εκτός από τις δυο αναλήψεις που φέρεται να έκανε την ημέρα της εξαφάνισης της, από ΑΤΜ στην Οβρυά Πατρών και στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, η 51χρονη, όπως πρόεκυψε από την κίνηση του κοινού τραπεζικού λογαριασμού με το σύζυγο της, τρεις ημέρες πριν χαθεί είχε «σηκώσει» και πάλι χρήματα. Τρία χρόνια μετά, διαπιστώθηκε πως τα χρήματα υπερβαίνουν τις 20.000€.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Μέχρι σήμερα η οικογένεια αδυνατεί να αποκρυπτογραφήσει τα γραπτά μηνύματα που τους έστειλε η 51χρονη την ημέρα της εξαφάνισης. Το πρώτο φθάνει στις 8.15π.μ στο κινητό της κόρη της: «Ανδριάννα, μη ψάχνετε. Εχω κάνει κάτι πολύ κακό και πρέπει να δώσω ένα τέλος. Ελπίζω κάποτε να με συγχωρήσετε».

Στις 8.40π.μ στέλνει το δεύτερο μήνυμα στο γιο της: «Αγόρι μου, σου ζητάω συγγνώμη, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Θέλω να πας στην Πυροσβεστική και πρόσεχε τα αδέλφια σου. Σ΄αγαπώ πολύ». Εκείνες τις ημέρες, το αγόρι προετοιμαζόταν για την εισαγωγή του στο Πυροσβεστικό Σώμα.