ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ: «Τους σκότωσε και έπνιξε τα παιδιά σαν κουνέλια»

Ηταν γύρω στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης όταν ο 11χρονος Μιχάλης μπαίνει μέσα στο σπίτι του στο κέντρο της Ανδραβίδας. Επικρατεί ησυχία και κανείς δεν απαντά στις φωνές του. Βγαίνει στην αυλή και μέσα σε μία αποθήκη βλέπει την μητέρα και τον πατριό του νεκρούς. Πάνω σε ένα τρέιλερ. Ακριβώς κάτω το ετεροθαλές μεγαλύτερο αδελφάκι του. Μπαίνει μέσα ενώ έκλαιγε, πάει στην κούνια του μικρότερου αδελφού του, ούτε 18 μηνών, και το βλέπει νεκρό. Ηταν παγωμένο. Το παίρνει αγκαλιά και πηγαίνει σε γειτονικό συνεργείο για μηχανάκια. Ζητά βοήθεια, ενώ έχει πλαντάξει στο κλάμα. Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου Λευτέρης Μαντζώρος δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βλέπει μπροστά του. Το βρέφος είναι παγωμένο. Νεκρό. «Προσπάθησα να ηρεμήσω το παιδί. Ηταν σε τρομερά άσχημη κατάσταση. Άλλος ειδοποίησε την Αστυνομία. Δεν πλησίασα καν το σπίτι φρόντιζα το παιδί».

Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως ο 32χρονος πατέρας των παιδιών, σκότωσε την 37χρονη Ρουμανικής καταγωγής σύζυγό του, τα παιδιά του και αυτοκτόνησε. Όμως όπλο δίπλα του δεν βρέθηκε. Οι έρευνες στράφηκαν στον πρώην σύζυγο της γυναίκας και πατέρα του Μιχάλη. Όμως και εκείνος μετέβη στην Ανδραβίδα, κατέθεσε είχε άλλοθι. Από μία κάμερα κλειστού κυκλώματος φάνηκαν οι κινήσεις του δολοφόνου. Ηταν ο σπιτονοικοκύρης του ζευγαριού. 62 ετών, παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών με «παρελθόν»! «Αν είναι αυτός που ψάχνει η Αστυνομία τι να σας πω. Όταν ήμασταν 15 ετών, γιατί έχουμε ίδια ηλικία με είχε πυροβολήσει. 97 σκάγια έχω στο πόδι μου από δαύτον» δηλώνει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρίνος. Κάτοικος Ανδραβίδας που περιγράφει τον δράστη ως έναν σκληρό και αδίστακτο άνθρωπο που τον είχε ικανό για όλα.  «Τον ξέρω. Εχει κάνει πολλά στο χωριό. Δεν το πιστεύω ότι έπνιξε τα παιδιά λες και ήταν κουνέλια. Τρελαίνομαι στην σκέψη» μας είπε Πατρινός που πλέον ζει μόνιμα στην Ανδραβίδα.

Το μαύρο μαντάτο έπεσε σαν κεραυνός στην περιοχή της Ηλείας και φυσικά συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο δράστης προφανώς διαπληκτίστηκε με το ζευγάρι, τους πυροβόλησε και έπνιξε τα δύο παιδιά. 2,5 και 1,5 ετών αντίστοιχα. Είναι αυτό που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους. Πως έφτασε στο σημείο ένας άνθρωπος να πνίξει δύο μωρά επειδή είχε οικονομικές διαφωνίες… με τον πατέρα τους. Λίγο μετά το έγκλημά του έσυρε τα πτώματα του ζευγαριού και τα τοποθέτησε πάνω σε ένα τρέιλερ. Ακριβώς δίπλα έβαλε και το μεγαλύτερο από τα δύο μωρά. Αγνωστο για ποιον λόγο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το αρχικό σχέδιό του, το οποίο προφανώς ήταν να μεταφέρει τα θύματά του αλλού. Εφυγε εσπευσμένα.

Ο 62χρονος Σάκης Β. είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του, δυό τετράγωνα παρακάτω από το σπίτι στο οποίο έγινε το μακελειό! Δεν έχει δώσει σημείο ζωής από εκείνο το απόγευμα. Γεγονός που τον καθιστά τον βασικό ύποπτο σε συνδυασμό με όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το οπτικό υλικό από τις κάμερες.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου συμμετείχαν κλιμάκια από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αττική, τα οποία «χτενίζουν» την περιοχή για την ανεύρεση οποιουδήποτε χρήσιμου στοιχείου, που μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες.

Το σπίτι του φονικού εξετάσθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή, ενώ αυτοψία έγινε και στο σπίτι της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες o ιδιοκτήτης του σπιτιού και βασικός ύποπτος κατηγορούσε τον 37χρονο και την 32χρονη ότι του χρωστούσαν ενοίκια, ενώ το ζευγάρι από την πλευρά του ανέφερε ότι ο 62χρονος τους έκοβε το ρεύμα και το νερό, ενώ δεν φρόντιζε να επισκευαστούν οι ζημιές του σπιτιού. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές θέλουν εξετάσουν όλα τα δεδομένα και να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άτομα που μπορεί να εμπλέκονται πίσω από τη δολοφονία του ζευγαριού και των δύο παιδιών τους ηλικίας 2,5 και 1,5 ετών.