Ανανεωμένο το φετινό χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου τα συνεργεία του Δήμου θα ξεκινήσουν τις εργασίες για την εγκατάσταση του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Στο χωριό αυτό, στην καρδιά της Πάτρας, θα χτυπήσει και φέτος ο ρυθμός των Χριστουγέννων για την αχαϊκή πρωτεύουσα, με στόχο να αποτελέσει ένα πόλο έλξης για τις γιορτινές μέρες που έρχονται που θα προσελκύσει μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χριστουγεννιάτικο χωριό φέτος στην πλατεία Γεωργίου θα έχει αρκετές αλλαγές σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά και θα είναι εμπλουτισμένο ως προς τα βασικά του στοιχεία. 

Πιο συγκεκριμένα η χριστουγεννιάτικη φάτνη έχει χρωματιστεί, έχει ανανεωθεί ως προς την εξωτερική της κατασκευή, ενώ στο εσωτερικό της θα υπάρχουν νέες φιγούρες που θα αποτυπώνουν τη Θεία Γέννηση.

Εκτός της φάτνης κυρίαρχο ρόλο στο χωριό θα έχει και φέτος ένα μεγάλο έλατο που στολισμένο και φωτισμένο τις νύχτες θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και το οποίο θα είναι περιτριγυρισμένο από μικρότερα έλατα, πράσινο και αλεξανδρινά λουλούδια.

Εμπλουτισμένο θα είναι φέτος και το μεταλλικό αστέρι που πέρυσι αποτέλεσε το καινούργιο στοιχείο του χωριού, ενώ στον χώρο της πλατείας μέσα και έξω από το χωριό θα τοποθετηθούν τα ξύλινα σπιτάκια (και αυτά ανανεωμένα), οι χριστουγεννιάτικες φιγούρες και άλλα στοιχεία που θα δώσουν μια άλλη νότα για αυτές τις μέρες στην καρδιά της Πάτρας.

Πέρα από την πλατεία Γεωργίου, στην Τριών Συμμάχων θα τοποθετηθεί και φέτος το μεταλλικό δέντρο με τα φωτεινά αστέρια που θα οδηγούν σε αυτό τα αστεράκια που θα υπάρχουν στο κάτω μέρος του πεζοδρόμου της Αγίου Νικολάου.

Επίσης, φιγούρες και πολλά χριστουγεννιάτικα στοιχεία θα τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία του κέντρου, στην πλατεία Όλγας, στην Ρήγα Φεραίου, στα Ψηλαλώνια, ενώ θα γίνουν και αρκετές αλλαγές στον φωτεινό διάκοσμο, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και στις παράπλευρες οδούς του ιστορικού κέντρου.

Ήδη, άλλωστε, τα συνεργεία του Δήμου έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση του φωτεινού χριστουγεννιάτικου διακόσμου που και φέτος αναμένεται να ανάψει παραμονή της εορτής του Πολιούχου του Αγίου Ανδρέα.