Ανακοινώνονται μέτρα για την Αχαϊα

Πληροφοριες αναφέρουν ότι σε λίγη ώρα θα ανακοινωθούν μέτρα και περιορισμοί για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε Αχαΐα και Ηλεία όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέτρα θα αφορούν και στην Μεσσηνία.

Όπως είναι γνωστό από νωρίς και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται ήδη στο “κόκκινο”. Οι ανακοινώσεις αναμένονται από την Πολιτική Προστασία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το πότε θα ισχύσουν τα μέτρα.

Από νωρίς και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται ήδη στο “κόκκινο”. Οι ανακοινώσεις αναμένονται από την Πολιτική Προστασία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το πότε θα ισχύσουν τα μέτρα.

Σύμφωνα ωστόσο με τα όσα προβλέπονται στις περιπτώσεις των “κόκκινων” περιοχών ισχύουν τα εξής:

1.    Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:00 μέχρι τις 06:00
2.    Λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος:
• αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο
• φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών
• μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

3.    Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως συναυλίες, live πάρτι, εμποροπανήγυρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
4.    Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
5.    Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για οικογένεια έως 6 άτομα.
6.    Αναστολή οικοδομικών εργασιών.
7.    Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες και γάμους με την παρουσία έως 9 ατόμων και τέλεση λειτουργιών μόνο από λειτουργούς.

Έντονη ανησυχία προκαλεί ο δείκτης θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθώς 9 περιφέρειες βρίσκονται πάνω από το 4%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ηλεία καθώς ο δείκτης θετικότητας είναι στο 8,27% ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί στην Ικαρία (7,67%), στη Νάξο (7,2%) και στην Κάρπαθο με 5,74%.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται επίσης η Κάλυμνος (4,84%), Καβάλα (4,53%), Μεσσηνία (4,33%), Άνδρος (4,08%) και Αχαϊα (4,02%). Κοντά στο 4% βρίσκονται επίσης η Λευκάδα με 3,80% και η Μύκονος με 3,51%.

Στον αποψινό, λοιπόν, «πίνακα 3» της ημερήσιας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ («Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 23 Αυγούστου 2021 έως 29 Αυγούστου 2021 [2021-W34]») συναντάμε, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω τιμές:

Νάξος 7,22%
Ικαρία 7,67%
Ηλεία 8,27%
Άνδρος 4,08%
Καβάλα 4,63%
Μεσσηνία 4,33%
Κάλυμνος 4,84%
Κάρπαθος 5,74%
Αχαΐα 4,02%