Αγ. στεφανοσ: Αμεση μεταφορά άνδρα που κατάπιε ξυραφάκια

Γεγονός αποτελεί πλέον η πρώτη διακομιδή κρατούμενου από τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου στο νοσοκομείο, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς των φυλακών.

Μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια των τελευταίων ωρών, με υπαλλήλους της ΥΕΦΚΚ οι οποίοι αρνούνταν να συνοδεύσουν κρατούμενους στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν για παράβαση καθήκοντος, το απόγευμα της Τετάρτης έγινε η πρώτη μεταφορά κρατούμενου από τη συγκεκριμένη υπηρεσία. “Το περιστατικό ήταν σοβαρό. Ο κρατούμενος είχε καταπιεί ξυραφάκια οπότε έπρεπε να μεταφερθεί και από εμάς. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι” δήλωσε ο Πρόεδρος των Υπαλληλων εξωτερικης φρουρας Σταυρος Νιφόρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες   στη διακομιδή συμμετείχε και δύναμη της αστυνομίας, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, ωστόσο δείχνει ότι σταδιακά το κλίμα ματαστρέφεται, παρά την απεργία των υπαλλήλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απεργία των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε τη Δευτέρα 1/11 και είναι ακόμη σε ισχύ.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής σε ανακοίνωσή της κάνει σαφές ότι: δεν αποφάσισε τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων μεταγωγής κρατουμένων από την Αστυνομία στους εξωτερικούς φρουρούς, αλλά ενημέρωσε για τις προβλέψεις του Νόμου 2721 του 1999.

Κατά παρέκκλιση του νόμου, στα Καταστήματα Κράτησης Πατρών και Θεσσαλονίκης οι μεταγωγές γίνονταν από αστυνομικές δυνάμεις κι όχι από εξωτερικούς φρουρούς