Αγόραζε μηχανές και σπίτια… και του πέρασαν “χειροπέδες”

Aλλους δύο Πατρινούς που διατηρούσαν σχέσεις με τον άνεργο επιτηδευματία που συνελήφθη για την υπόθεση της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων αναβολικών «ξεψαχνίζει» η τοπική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω άνδρας εμφανίζεται να είχε και βοηθούς. Πάντως οι συγκεκριμένες ποσότητες αναβολικών δεν φαίνεται πως διακινούνταν σε γυμναστήρια ή άλλους παρόμοιους σε δραστηριότητα χώρους της Πάτρας. Υπολογίζεται πως τα κέρδη από το εμπόριο των παράνομων αναβολικών φθάνουν τα 600.000 ευρώ! Κύκλο εργασιών, που θα ζήλευαν αρκετές επιχειρήσεις!

Όπως είναι γνωστό οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών μελών της σπείρας. Πρόκειται για έναν άνδρα 51 ετών, ο οποίος διατηρεί γυμναστήριο στην Ξάνθη, έναν 37χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής στα Ιωάννινα και τον  34χρονο από την Πάτρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως στην διαδικασία της διακίνησης εμπλέκονται και ένας ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και ένας ιδιοκτήτη καταστήματος συμπληρωμάτων διατροφής, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται. Κατηγορούνται ότι εισήγαγαν τις παράνομες ουσίες από την Κίνα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία, τις συσκεύαζαν και τις αποθήκευαν στην αχαΐκή πρωτεύουσα και από εκεί τις έστελναν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και σε άλλα 12 κράτη σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Πελάτες τους, σύμφωνα με τη δικογραφία είναι 27 αθλητές, 10 γυμναστές – προπονητές και 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων. Όμως δεν γνωρίζουμε αν κάποιοι εξ αυτών είναι Πατρινοί. Στις έρευνες που έκαναν εντόπισαν 135.000 χάπια και αμπούλες με αναβολικές και φαρμακευτικές ουσίες και περίπου 125.000 ευρώ, αλλά και αποδεικτικά για αποστολές δεμάτων ανά τον κόσμο. Οι διακινητές είχαν εξελίξει τον τρόπο με τον οποίο δέχονταν τις παραγγελίες. Χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές, τόσο για ευκολία όσο και για κρυπτογράφηση των συνομιλιών τους».

Όσον αφορά στο ξέπλυμα των χρημάτων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι γινόταν –μεταξύ άλλων- μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών.

Η προμήθεια των σκευασμάτων και των πρώτων υλών για τη συσκευασία τους πραγματοποιούνταν κυρίως από την Κίνα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία.

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο 34χρονος «άνεργος» έκανε τα τελευταία χρόνια μεγάλη ζωή. Μάλιστα είχε αγοράσει μία μηχανή μεγάλου κυβισμού έναντι ενός πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού, ενώ είχε προβεί και σε αγορά ακινήτου από συγκεκριμένο μεσιτικό γραφείο της πόλης.