Αγρινίο: Καταδικάστηκαν γιατροί! Πέθανε από περιτονίτιδα

Την καταγγελία των συγγενών ενός 62χρονου για ιατρική αμέλεια γιατρών του Νοσοκομείου Αγρίνιου δικαίωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου.

Μετά από πολλές συνεδριάσεις, το Δικαστήριο κατέληξε τη Δευτέρα στην απόφασή του για τους οκτώ γιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου, που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση αυτή.

Το δικαστήριο επέβαλε, επιβάλλοντας τελικά σε τρεις από αυτούς ποινή φυλάκισης 24 μηνών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και κρίνοντας αθώους τους υπόλοιπους πέντε γιατρούς.

Ο 62χρονος κατέληξε τον Αύγουστο του 2017 στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ωστόσο νωρίτερα και συγκεκριμένα το διάστημα από 10 έως τις 13 Αυγούστου του 2017 προσήλθε τέσσερις φορές στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Αγρινίου με πόνους στην κοιλιακή χώρα, που καθημερινά έβαιναν επιδεινούμενοι.

    Ωστόσο κάθε φορά, σύμφωνα με την καταγγελία, οι γιατροί που τον εξέταζαν εμφανίζονταν καθησυχαστικοί για την κατάσταση της υγείας του μη κρίνοντας ότι απαιτείται η εισαγωγή του στο Νοσοκομείο. Η αρχική διάγνωση ήταν κολικός εντέρου και ο 62χρονος αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς κυρίως με παυσίπονα. Στην τέταρτη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά από ενδελεχέστερες εξετάσεις και αφού η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί αρκετά ο 62χρονος παραπέμφθηκε στην Πάτρα, προκειμένου να χειρουργηθεί επειγόντως, καθώς διαπιστώθηκε με περιτονίτιδα, η οποία λόγω της καθυστέρησης στην αντιμετώπισή της μετεβλήθη σε κοπρανώδη περιτονίτιδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί και σηψαιμία στον 62χρονο. Μετά από σύντομη νοσηλεία στη ΜΕΘ του «Αγίου Ανδρέα» ο 62χρονος κατέληξε.