ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Νεαρός ακολουθούσε νεαρή και αυνανιζόταν!

Περιστατικό σαν αυτό της Νέας Σμύρνης, καταγγέλλει ότι συνέβη προ ημερών στην Πάτρα, το Patras Pride,  στη σελίδα του στο facebook. Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση, “έφηβος ακολούθησε νεαρή μέχρι το σπίτι της, ενώ αυνανιζόταν επιδεικνύοντας το μόριό του μέρα μεσημέρι”.

Καταγγέλλεται ότι  η σταση της αστυνομιας ηταν αδιάφορη.

Η  αστυνομία πάντως ενημέρωσε πως δεν έχει υπάρχει έγγραφη καταγγελία για τέτοιο συμβάν.

Αναλυτικά το post στη σελίδα του Patras Pride

Τις τελευταίες βδομάδες στην Πάτρα, στις γειτονιές της Αγ. Σοφίας, της Παναχαϊκής αλλά και γενικότερα στο κέντρο σημειώθηκαν παραβιαστίκες συμπεριφορές σε γυναίκες και θηλυκότητες. Ένα από αυτά ήταν παρόμοιο με αυτό της Ν. Σμύρνης δείχνοντας μας ότι δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά την καθημερινότητα κάθε γυναίκας, θηλυκότητας και λοατκια+ ατόμου. Πιο συγκεκριμένα, πριν κάποιες μέρες έφηβος ακολούθησε θηλυκότητα μέχρι το σπίτι της, ενώ αυνανιζόταν επιδεικνύοντας το μόριο του μέρα μεσημέρι. Για άλλη μια φορά η στάση της αστυνομίας ηταν αδιάφορη. Συγκεκριμένα η απάντηση που δόθηκε ηταν: “παρε μας την επόμενη φορα που θα σου συμβεί κατι παρόμοιο”, γεγονός που δεν μας σοκάρει, καθως ειναι γνωστο πως λειτουργουν οι μπατσοι, κανονικοποιόντας ξανα την εμφυλη βια, παίρνοντας το μέρος του θύτη και διαιωνίζοντας το victim blaming.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που κάποιο απο μας καταπιέζεται και διατρέχει κίνδυνο στο δημοσιο αστικο τοπίο. Η σωστή απαντηση θα ρθει απο μας για μας. Διεκδικούμε την επαναοικειοποιηση στον δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο. Στο δρομο θελουμε να ειμαστε ελεύθερα και οχι γενναία, καμία κανονοικοποίηση στη κουλτουρα του βιασμου.
Την Πέμπτη 1/7 και ωρα 19:00 καλούμε σε πορεία γειτονιων “reclaim the night” στην πλ. Αγίας Σοφίας