Αίγιο: Οριστική μεταφορά του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

Απλά «μαθηματικά» είναι η περίπτωση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου. Ή, ακόμα πιο εύστοχα, με βάση τις επισημάνσεις και διευκρινίσεις που δίνει, ο Διονύσιος Μαντζαβίνος, είναι απλή γεωγραφία!

Με μόνη διαφορά, αλλά πολύ σημαντική διαφορά, ότι έχουμε να κάνουμε με θεωρητικά μαθηματικά! Πρακτικά, δεν υπάρχει ακόμα απολύτως τίποτα χειροπιαστό.

Ο κ. Μαντζαβίνος, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, προσπαθεί να εξηγήσει τις βασικές πτυχές της υπόθεσης.  

Η απόφαση για μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει (εκτός αν το Υπουργείο τα γυρίσει). Αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι το πότε θα γίνει η μεταφορά. Αυτό εξαρτάται από ένα και μόνο πράγμα: Πότε θα ετοιμαστούν οι νέες εγκαταστάσεις του Τμήματος στο Ρίο.

Μέχρι να ετοιμαστούν, το Τμήμα συνεχίζει στο Αίγιο. Μόλις ετοιμαστούν, θα γίνει άμεσα η μεταφορά. Μπορεί ακόμα και μέσα στην νέα σεζόν; Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά η πρυτανική αρχή δεν το αποκλείει.  

Αυτός είναι και ο λόγος που στα φετινά μηχανογραφικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις το Τμήμα Φυσικοθεραπείας ορίζεται στο Αίγιο. Στο Αίγιο θα ξεκινήσει η φοιτητική χρονιά 2021-22. Οταν ετοιμαστούν οι εδώ εγκαταστάσεις, τότε θα υλοποιηθεί η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και του υπουργείου Παιδείας